MonPlaneta
Suez Espanya, finalista dels European Business Awards for the Environment
  • CA
El programa BiObserva permet la implicació de treballadors i entitats en els treballs de Suez per protegir la biodiversitat | Suez

La filial estatal de Suez ha estat seleccionada com a finalista pel projecte de naturalització a les seves instal·lacions per a la secció europea dels European Business Awards for the Environment. Aquesta iniciativa premia les companyies que més destaquen en ecoinnovació i que inclouen el respecte pel medi ambient als seus principis i activitats. Suez Espanya, que el passat mes de juny va obtenir aquest reconeixement a la secció espanyola, ara ha esta triada com una de les 22 empreses finalistes d’entre un total de 161 candidatures presentades a aquests premis que s’otorguen sota els auspicis de la Unió Europea. Els guanyadors seran anunciats a la cerimonia de premis European Business Awards for the Environnement, que se celebrarà el proper 14 de novembre a Viena (Àustria). L’esdeveniment formarà part del congrés “Creixement en transició”, una de les principals propostes de la presidència austríaca de la UE.

El compromís amb la biodiversitat es troba inclòs al Pla Estratègic de Suez Espanya amb uns objectius i unes metes ambicioses, comprometent-se a establir plans d’acció de biodiversitat a totes les instal·lacions que estan ubicades en espais sensibles, eliminar l’ús de fitosanitaris i herbicides del 100% de les instal·lacions i identificar i controlar les espècies invasores. Per a Asunción Martínez, directora d’aigua de Suez Espanya, “protegir la biodiversitat mitjançant la naturalització de les nostres instal·lacions és un dels compromisos inclosos” al seu pla estratègic. Aquest projecte suposa un canvi progressiu en el model de gestió de les seves plantes, de manera que siguin transformades i gestionades com a infraestructura verda i, per tant, multifuncional que, a banda de la seva funció hidràulica, genera beneficis que provenen dels serveis ecosistèmics. Amb aquest objectiu, Suez ha desenvolupat una estratègia que inclou diverses eines entre les quals destaquen la Guia Operativa per al a conservació de la biodiversitat al Cicle Integral de l’Aigua, l’aplicatiu per realitzar diagnòstics de biodiversitat o el Programa de Voluntariat Cooperatiu BiObserva, que facilita la implicació dels treballadors i la col·laboració d’entitats naturalistes. Així es mitiga la pressió sobre la pèrdua d’habitat, les espècies exòtiques invasores i la contaminació i enverinament de la fauna, a més d’afavorir les funcions ecològiques de l’entorn natural on es troba.

La iniciativa ha estat implementada, en la seva totalitat, a la planta potabilitzadora de Sant Joan Despí per Aigües de Barcelona. Un altre exemple és l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals Cabezo Beaza (Múrcia) on Hidrogea, en col·laboració amb l’Asociación Naturalista del Sureste, té un programa de conservació de l’entorn en basses naturalitzades alimentades per l’aigua depurada de l’estació. Aquestes basses atreuen centenars d’aus, algunes de les quals estan en perill d’extinció. El projecte s’està desplegant a les més de 900 instal·lacions de tractament d’aigues que el grup té a l’estat espanyol. El 2021, la totalitat de les plantes que es trobin en espais protegits tindran el seu propi pla d’acció de biodiversitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa