L’ús de la geoenginyeria per salvar les grans masses de gel del planeta és una opció que s’hauria de tenir molt en compte en el futur, segons afirmen els responsables d’un estudi liderat per la Universitat de Princeton (Estats Units) i que ha estat publicat a la revista ‘Nature’.

Al ritme actual, les previsions diuen que l’any 2100 el nivell del mar haurà pujat aproximadament un metre, un risc molt gran per a gran part de les ciutats costaneres del món. Mentre, fins ara, les investigacions i debats sobre la geoenginyeria s’havien centrat en projectes d’abast global, com ara sembrar l’atmosfera de partícules que reflecteixin més lluny solar i, per tant, contribueixin a refredar el planeta, aquest nou estudi proposa una aplicació més concreta.

Segons el Dr. Michael Wolovick, un dels coautors d’aquest treball, “les intervencions de la geoenginyeria poden anar dirigides a conseqüències negatives específiques del canvi climàtic, en comptes de a tot el planeta”.

En aquest cas, i segons els autors de l’estudi, les masses de glaç de Groenlàndia i l’Antàrtida, que es preveu que siguin les que contribueixin més a la pujada del nivell del mar, podrien ser un objectiu a tractar, mirant d’aturar el flux de gel cap als oceans i donant-nos, potser, uns quants segles per preparar-nos pel què hagi de venir i protegir adeqüadament les costes.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tonii a març 25, 2018 | 00:49
    Tonii març 25, 2018 | 00:49
    Aquest senyor sembla que s'equivoca, ens queda molt poc temps, els canvis són sistèmics, l'administració Bush també va gastar milions de dolars en pagar gent que contemporitzés sobre les conseqüències del canvi climàtic...
  2. Icona del comentari de: MFX a març 25, 2018 | 08:27
    MFX març 25, 2018 | 08:27
    Són els estudis globals que ha fet el senyor Florentino Perez.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa