El simi més rar del món és a punt d'extingir-se

L'orangutan de Tapanuli, a Indonèsia, va ser descobert l'any passat. Només en queden 800 exemplars que viuen en una zona molt petita i amenaçada pel projecte d'una gran presa.
Exemplar adult d'orangutan de Tapanuli
Exemplar adult d'orangutan de Tapanuli | Tim Laman (CC)

Un equip internacional d'investigadors ha anunciat que l'orangutan de Tapanuli, que va ser descobert tot just l'any passat a Sumatra (Indonèsia) i que es considera un dels animals més rars del planeta, es podria extingir en cosa de pocs anys si no es fan esforços molt més grans per evitar la seva desaparició. En un article que ha estat publicat a la revista 'Current Biology', l'equip afirma que queden menys de 800 exemplars d'aquesta espècie de simi i que la deforestació, la caça furtiva, la construcció de carreteres i altres grans infraestructures estan amenaçant molt greument les seves possibilitats de supervivència. Segons el mateix estudi, l'hàbitat d'aquests vuit centenars d'orangutans ha estat reduït a poc més de 1.000 quilòmetres quadrats.


El professor William Laurance de la Universitat James Cook (Austràlia), el líder de l'equip de recerca, afirma que en quaranta anys de carrera no creu que "hagi vist mai res així de dramàtic". Segons els científics, el perill més immediat per a l'orangutan de Tapanuli són els plans de construcció d'una presa enorme que seria construida per una empresa xinesa i que tindria un cost de 1.600 milions de dòlars. Si la presa es construís, parts molt importants de l'hàbitat d'aquests simis quedarien inundades i la resta seria destruida per la deforestació i la construcció de noves carreteres i línies elèctriques. Si no s'hi fa res, la setena i darrera espècie de grans simis que els humans han descobert podria desaparèixer davant dels seus propis ulls en cosa de pocs anys.

Comentaris

envia el comentari