MonPlaneta
El segon Ultra Clean Marathon tanca amb gairebé tres tones de residus recollits
  • CA
Foto de família de la darrera etapa de l’Ultra Clean Marathon 2019 | Ultra Clean Marathon

La segona edició de l’Ultra Clean Marathon va arribar aquest dissabte al migdia al seu final. L’exigent repte esportiu i mediambiental que s’ha disputat aquesta setmana a Catalunya s’ha tancat amb una balanç molt positiu tant pel que fa a la vessant esportiva com a la mediambiental, així com pel que fa a la participació de la ciutadania i entitats. En l’edició d’enguany s’han recollit prop de tres tones de residus. Les accions de neteja fetes al llarg de la setmana van permetre acumular 2.877 kg de residus. La vintena d’accions de neteja de l’etapa de dissabte van fer una feina intensiva tant en superfícies com sota l’aigua als espigons que va reunir 1.711 kg.

Al tancament de l’etapa, com cada dia, es va lliurar el premi al residu més curiós (raspall de dents), al més habitual (burilles) i al més perillós (xeringues). El lliurament de premis el van fer representants de les empreses Urbaser i Comexi i de l’Ajuntament de Barcelona. La secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat del departament de Territori i Sostenibiltat, Marta Subirà, present a l’arribada de l’etapa va remarcar que “malgrat ser perfectament conscients de la quantitat de residus que hi ha arreu del medi natural, veure’ls tots junts impacta molt i ens dóna ales per seguir treballant també en la prevenció”.

El podi de la darrera etapa de l’UCM 2019 | Ultra Clean Marathon

Els ambaixadors Albert Bosch i Nicole Ribera van arribar al Moll de Marina després d’haver sortit en caiac al matí des de Mataró. Al Fòrum de Barcelona, Nicole Ribera es va sumar a un grup de corredors amb qui va fer els darrers cinc quilòmetres i Albert Bosch va seguir per mar acompanyat d’un comitiva de caiacs. Els dos van arribar a la meta cansats però exultants després d’haver superat aquest gran repte, recorrent 700 km en set dies. Una de les novetats d’enguany ha estat la incorporació de dues etapes en bicicleta -les dues primeres- i de dues etapes en caiac -les dues últimes-, esdevenint una Ultra Clean Marathon molt exigent física i mentalment per la gran quantitat de quilòmetres concentrats en pocs dies i la combinació de les tres disciplines: bicicleta, running i caiac.

En aquest sentit, a l’arribada tant Bosch com Ribera van explicar que els havia resultat “un repte molt dur però molt bonic perquè té un objectiu molt important al darrere: la natura”. Albert Bosch, a més, va destacar que han estat dies molt macos especialment per les trobades amb escoles “on veiem que els joves estan molt compromesos amb la natura”. En aquesta mateixa línia, Nicole Ribera, va assegurar que “m’han impactat molt les preguntes dels escolars i la valoració d’allò més positiva que en fan els joves del repte que és l’Ultra Clean Marathon”. Ribera també va assegurar que “és un experiència esportiva molt bèstia” i va confessar que “si no hagués estat per la natura hagués abandonat a la quarta etapa”.

La segona edició de l’Ultra Clean Marathon ha permès doblar el número de participants assolint els 4.000, cosa que demostra la creixent conscienciació de cura i respecte del medi ambient i la major implicació de la ciutadania. Cal destacar també l’àmplia participació d’alumnes d’escoles i instituts arreu del territori, tant pel que fa al volum d’infants i joves que han participats a les accions de neteja organitzades als seus municipis com en la forta implicació en les diverses activitats educatives prèvies que han realitzat als centres educatius. Per primera vegada l’UCM ha arribat al mar on s’hi han disputat les dues últimes etapes. D’aquestes dues s’ha de remarcar també la gran implicació de les entitats que treballen al mar que ha col·laborat molt activament en les neteges del litoral i en la logística de les etapes, fent palès que el mar és un dels grans actius del nostre país i un important ecosistema que cal preservar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa