Protecció Civil activa l'alerta per onatge a la meitat nord del litoral

Les onades s'intensificaran durant les properes hores i hi pot haver inundacions locals. La Generalitat recomana respectar els tancaments de seguretat d'espigons i esculleres
El port vell de Barcelona sota els núvols
El port vell de Barcelona sota els núvols | D.P.

Protecció Civil de la Generalitat ha activat la fase d'alerta del Pla INUNCAT per fort onatge davant les afectacions que s'estan produint a les costes del nord del país i les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya. Aquest dijous al matí ja s'han registrat onades de fins a 8,25 metres a Begur (Baix Empordà) i inundacions i afectacions lleus al passeig marítim a la primera línia de mar a poblacions com Portbou, Port de la Selva, Cadaqués, L'Escala i Tossa de Mar. Durant les properes hores es preveu que les onades superin els 8 metres al litoral de les comarques gironines i que arribin als 6 metres al litoral central -Maresme, Barcelonès i Baix Llobregat-. A conseqüència de les onades, a més, ja s'han produït incidències a la línia R1 de Rodalies, on els trens circulen amb 15 minuts de retard entre Vilassar de Mar i Mataró.


L'Ajuntament de Barcelona ja ha activat en fase d'alerta el seu protocol propi pel mal estat de la mar. La Generalitat, per la seva banda, demana extremar les precaucions al litoral, tenint molta cura a les zones portuàries i espigons i en qualsevol activitat que es dugui a terme a prop de la costa, respectant els tancaments dels accessos que es facin amb caràcter preventiu per tal de garantir la seguretat dels ciutadans. En aquest sentit, Protecció Civil ha recomanat als ajuntaments que tanquin els accessos a espigons, esculleres i altres punts que puguin resultar perillosos, tancaments que es recomana respectar en tot moment.
Comentaris

envia el comentari