El Pla Nacional sobre l'Agenda 2030, presentat a la setmana europea de les regions

Dimecres el conseller Alfred Bosch compartirà les seves bones pràctiques i els més de 900 compromisos per a un desenvolupament sostenible

Des d'aquest passat dilluns i fins dijous té lloc a Brussel·les la 17ena edició de la Setmana Europea de les Regions i de les Ciutats, organitzada pel Comitè Europeu de les Regions i la Comissió Europea. L’objectiu de la trobada és entendre com regions i ciutats utilitzen els fons europeus per millorar la vida de la ciutadania i com els fons de cohesió contribueixen a fer una Europa més verda, més inclusiva i més intel·ligent. Enguany s’hi esperen més de 9.000 persones incloent-hi acadèmics, membres d’administracions públiques, experts i més de 600 polítics locals, regionals, nacionals i d’àmbit europeu. Tots ells participaran a algun dels 400 tallers, debats, exhibicions i sessions de treball en xarxa que s'hi faran.

El Govern de Catalunya serà present a la mostra per exposar-hi les següents bones pràctiques:

- ‘European regions in the 2030 agenda: towards a Community of Practice’. El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, exposarà el Pla Nacional sobre l’Agenda 2030 com un exemple per posar a la pràctica els seus compromisos. Ho farà juntament amb els consellers de la Llombardia, Flandes i el País Basc.

- ‘Engaging Regions to develop the territorial perspective in the implementation of Global Agendas’. El secretari d’Habitat urbà i territori, Agustí Serra, presentarà la implementació dels objectius de desenvolupament sostenible relacionats en l’àmbit urbà. Entre els ponents també hi haurà un representant del govern de Flandes i Tessàlia. La delegada del Govern davant la UE, Meritxell Serret, serà l’encarregada de moderar l’acte.

- ‘Side event. Bringing Europe closer to citizens’. El director general de Participació Ciutadana, Ismael Peña, presentarà juntament amb els socis de la regió d’Alvèrnia-Roine-Alps, Baden-Württemberg i Llombardia, els mecanismes empleats a Catalunya per apropar Europa a la ciutadania.

A banda dels esdeveniments en els que hi participaran alts càrrecs del Govern de Catalunya, hi ha més de vint sessions que comptaran amb participació d’empreses i/o agències públiques, entitats catalanes o xarxes europees en les que Catalunya hi és representada.


Comentaris

envia el comentari