MonPlaneta
Nova Zelanda havia estat l’hàbitat d’una espècie de pingüí de la mida d’un humà
  • CA

Les restes d’un pingüí gegant, d’una mida semblant a la d’un humà actual, han estat trobades a Nova Zelanda, segons ha informat el Museu de Canterbury, que l’ha titllat de “monstre”. Aquest ocell, que va viure al Paleocè (fa entre 65 i 55 milions d’anys), l’època immediatament posterior a l’extinció dels dinosaures, mesurava aproximadament un metre seixanta d’alçada i podia arribar a pesar vuitanta quilos. Un nou exemple de les espècies gegants que habitaven l’actual Nova Zelanda fa milions d’anys i que, tot i que molt més petites, continuen sent un element característic de la fauna del país.

Quan es van extingut els dinousaures, els grans rèptils marins també ho fan fer, i aquell va ser el moment idoni per als pingüins gegants, que van dominar els oceans del món durant pràcticament 30 milions d’anys. El pingüí acabat de descobrir, batejat com Crossvalia waiparensis, ni tan sols és l’espècie més gran que s’ha trobat. En comparació, l’espècie actual més gran, el pingüí emperador, creix fins a “només” 120 centímetres. Durant l’època en què aquest pingüí vivia, Nova Zelanda i Austràlia estaven unides i, segurament, també ho estava l’Antàrtida, on també s’han trobat fòssils d’altres pingüins gegants.

Pel que fa a les raons de la seva extinció, sembla que l’aparició de les balenes amb dents i de les foques, molts milions d’anys més tard, va posar en perill la seva supremacia fins el punt d’acabar fent-los desaparèixer, tot i que els experts no acaben de posar-se d’acord perquè no se’n tenen prou indicis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa