MonPlaneta
Una nova animació mostra l’apropament de la sonda New Horizons a Ultima Thule
  • CA
Aquesta imatge és la més detallada de què es disposa d’Ultima Thule, presa per la sonda New Horizons mitja hora abans de passar pel costat de l’objecte | NASA

La sonda New Horizons de la NASA ha començat a enviar dades una altra vegada, després d’un curt període en què l’aparell havia quedat amagat pel Sol -des de la Terra estant- i s’havia fet el silenci. D’entre les imatges que s’han rebut després d’aquesta breu incomunicació i que l’agència espacial nord-americana ha fet públiques en destaca aquest vídeo que mostra la rotació d’Ultima Thule durant set hores, entre el 31 de desembre i l’1 de gener passats. Les imatges, muntades posteriorment, van ser capturades per la Càmera de Reconeixement de Llarg Abast (LORRI, per les seves sigles en anglès) de la New Horizons mentre s’apropava a la seva cita amb aquest curiós objecte del cinturó de Kuiper, més enllà de Plutó.

En l’espai que cobreix aquest breu vídeo, la distància entre la sonda nord-americana i l’objecte va passar de mig milió de quilòmetres a ‘només’ 28.000, i és per això que Ultima Thule es veu cada cop més a prop i amb més detall. Aquesta animació s’ha pogut fer processant dues seqüències d’imatges diferents que han estat combinades i millorades. Pel que fa a la rotació de l’objecte, es calcula que Ultima Thule fa una voltes sobre sí mateix en períodes de 16 hores i, per tant, la seqüència que mostra aquest vídeo cobreix una mica menys de mitja rotació.

Aquestes imatges seran emprades pels científics per determinar quina és la forma tridimensional exacta d’Ultima Thule.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa