Nou empreses del delta de l'Ebre reben la Carta Europea de Turisme Sostenible

La certificació mostra el compromís dels agents turístics amb els principis de la sostenibilitat en l'àmbit del parc natural.
Moment de l'acte de lliurament de la certificació.
Moment de l'acte de lliurament de la certificació. | Departament de Territori i Sostenibilitat

Coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, que es va celebrar el passat 5 de juny, el director del Parc Natural del Delta de l’Ebre, Francesc Vidal, va lliurar la certificació de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) a nou empreses vinculades a activitats turístiques a la zona i que compleixen els objectius de respecte al parc en el seu desenvolupament. Concretament, les empreses que han superat l’auditoria necessària per aconseguir aquest distintiu són :

 

1.     Empreses d’activitat turística:


·       Deltacleta

·       Aula de Natura Plegadis

·       Riu a l’Ebre

·       Rutes Muntanya

 

2.     Allotjaments:

·       Apartaments Turístics Ornis

·       Barraca Vilbor

·       Casetes del Delta

 

3.     Empreses agroalimentàries amb visita turística:

·       Kensho Sake

·       Mirador Badia

Tres de les noves empreses acreditades són de Sant Carles de la Ràpita, dues de Sant Jaume d’Enveja, dues de Deltebre i dues de l’Ampolla. La Carta Europea de Turisme Sostenible en espais naturals protegits és un instrument de la Federació EUROPARC per acreditar el compromís per aplicar els principis del turisme sostenible en l’àmbit d’un determinat parc. El Parc Natural del Delta de l’Ebre està acreditat amb la CETS en espais protegits des de l’any 2007. Des de 2010, les empreses turístiques que operen en un espai Carta poden acreditar-se amb aquest guardó. Les nou noves empreses acreditades se sumen a les 29 empreses adherides a la Carta en l’àmbit del Parc Natural del Delta de l’Ebre.


 

Paral·lelament, l'Ecomuseu del Parc Natural del Delta de l'Ebre inaugura avui una nova exposició sobre la singularitat dels hàbitats del parc, a la part superior de l’edifici. La mostra, que ocupa un espai de prop de 100 m2, suposa la renovació de l’exposició originària, del 1995. L’exposició apropa aspectes abiòtics i biòtics del Delta, aprofundint en la diversitat d’hàbitat, i els aprofitaments humans en aquest àmbit (caça, pesca, sal, transport, costums, turisme sostenible, etc.). Inaugurat l'octubre del 1989, l’Ecomuseu funciona de porta d’entrada de les persones visitants al Parc Natural del Delta de l’Ebre. L’edifici principal acull el centre d’informació del parc, en un mas característic amb un ampli espai central amb una ambientació deltaica.

Comentaris

envia el comentari