MonPlaneta
L’increment del sòl agrícola redueix l’absorció de CO2 i accelera el canvi climàtic
  • CA
Desforestació | Cedida

L’augment del CO2 a l’atmosfera és un dels fenòmens que incideix més directament en el canvi climàtic. Quan fan la fotosíntesi, les plantes absorbeixen una part d’aquest gas, contribuint a reduir els seus efectes i, per tant, mitigant la contribució humana a l’escalfament global. És per això que l’augment de diòxid de carboni a l’atmosfera a causa de les nostres emissions és menor del què es podria esperar, perquè els organismes vegetals en capturen aproximadament un 20-25%, retirant-lo de l’aire i impedint que acceleri encara més el canvi climàtic. Que això continuï sent així, però, no és segur, ja que els canvis en l’ús del sòl per a activitats humanes pot tenir-hi un impacte molt important. Aquesta és una de les conclusions principals d’un estudi realitzat a l’Institut Tecnològic de Karlsruhe (Alemanya) i que ha estat publicat a la revista ‘Environmental Research Letters’. Si els boscos són eliminats per crear noves zones de conreu i pastures, la capacitat de les plantes i els sòl d’absorbir CO2 es redueix de manera molt important. Els arbres capturen quantitats molt més grans d’aquest gas que no pas les espècies que es conreen com ara l’arròs o el blat de moro i, per tant, augmentar el sòl agrari fa que zones que tenien emissions negatives passin a tenir-ne de positives.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Fat Boy a juliol 17, 2018 | 10:55
    Fat Boy juliol 17, 2018 | 10:55
    Fa 2 dies es deia que els boscos, en ser mes foscos que els conreus, augmentaven l'escalfament global. A veure si s'aclaren.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa