MonPlaneta
L’incendi de la Ribera d’Ebre ha cremat 3.600 hectàrees i podria arribar a les 20.000
  • CA
L’incendi de la Ribera d’Ebre | Agents Rurals

L’incendi que ha començat entre les localitats de la Torre de l’Espanyol i Vinebre, a la Ribera d’Ebre, ja ha cremat 3.600 hectàrees i podria arribar a cremar-ne 20.000 segons ha explicat el conseller d’Interior, Miquel Buch, des de Vinebre, on els serveis d’emergència han muntat el centre de control. Buch ha dit que aquest incendi podria arribar a ser dels pitjors dels darrers 20 anys. El cos Agents Rurals consideren la possibilitat que el foc hagi començat espontàniament a una muntanya de fems d’una granja. Més de 260 efectius de diversos cossos d’emergències treballen per controlar les flames, cosa que no esperen aconseguir aquesta nit. Els Bombers, que trobarien un “èxit” aturar el foc en 5.000 hectàrees, miren d’aturar-lo pel cantó esquerre, per tal que la C-12 faci de tallafocs, però destinaran la majoria dels esforços d’aquesta nit al flanc dret, en la direcció de la marinada que està estenent l’incendi.

El cap dels Bombers a la zona, David Borrell, ha explicat que el foc ha obligat a desallotjar desenes de masos de diversos municipis afectats i té un perímetre de més de 100 quilòmetres, arribant al terme de Maials, a la comarca veïna del Segrià. Tot i que no hi ha hagut cap ferit, el foc ha afectat una granja de bestiar, tots els animals de la qual han mort. Borrell espera que el vent afluixi durant la nit, creant una “finestra d’actuació” que podria permetre controlar les flames abans, que, al matí, torni a augmentar la seva força, cosa que podria deixar les flames “fora de la capacitat d’extinció”. És per això que els efectius treballaran “molt fort” durant tota la nit, tot i no poder comptar amb els mitjans aeris. L’onada de calor, a més, preocupa el cap dels Bombers, ja que podria provocar incendis semblants i, si passés, no hi hauria prou efectius per atendre’l.

Ara mateix, a banda dels Bombers, també treballen en l’extinció les Agrupacions de Defensa Forestal, els Mossos d’Esquadra, el SEM, Protecció Civil, policies locals i efectius de l’exèrcit i el ministeri d’Agricultura espanyols, a petició de la Generalitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa