Lego comença a fabricar peces sostenibles

Els primers elements fabricats a partir de canya de sucre sortiran a la venda aquest any. El 2030 esperen haver canviat el material de totes les peces i l'embalatge
Peces de Lego
Peces de Lego | Benjamin D. Esham (CC)

 

L'empresa Lego ha anunciat que començarà a comercialitzar les primeres peces fetes de plàstic d'origen orgànic aquest mateix any com a part d'una sèrie de canvis que volen que, l'any 2030, hagin dut la companyia a fabricar amb materials més sostenibles totes les seves peces i el seus embalatges, prescindint dels hidrocarburs. Els primers elements del joc que es vendran fabricats amb el nou material, basat en la canya de sucre, seran les peces relacionades amb la natura com ara els arbres i els arbustos, que suposen entre un 1 i un 2% de la seva producció total. L'any passat, Lego ja va fer el seu calendari d'advent de pasta de cel·lulosa per començar a reduir el seu consum de derivats del petroli.


Actualment, i des de 1963, les peces de Lego es fabriquen amb un material anomenat acrilonitril butadiè estirè, un plàstic molt resistent. Aquesta qualitat han estat sempre un dels principals motius d'orgull de la companyia, que afirma que dues peces fabricades amb dècades de diferència continuaran encaixant igualment per la durabilitat del material. El material que es començarà a emprar aquest any, que s'ha provat per assegurar-se que compleix els mateixos estàndards, és el polietilè, un plàstic tou, durable i flexible que es pot fabricar a partir d'etanol extret de la canya de sucre. A més, a diferència del material que han utilitzat fins ara, pot ser reciclat múltiples vegades. Com que no és totalment biodegradable, però, Lego continuarà insistint que les peces, per la seva gran resistència, poden ser passades a altres persones perquè siguin utilitzades durant el màxim d'anys possibles abans de ser reciclades.

Comentaris

envia el comentari