L'Ajuntament de Barcelona activa l'Operació Fred en fase d'alerta

La decisió s'ha pres davant la possibilitat que les temperatures baixin dels 0º i activarà mesures per ajudar els col·lectius més vulnerables davant d'aquesta situació excepcional
Barcelona, vista

A partir del vespre d'aquest dijous, l’Ajuntament de Barcelona activarà l’Operació Fred en fase d’alerta, davant les previsions que les temperatures puguin baixar dels 0ºC en alguns moments de la matinada de divendres. Les mesures derivades d'aquesta actuació van dirigides als col·lectius més vulnerables davant del fred, com ara les persones sense llar que dormen a la via pública, que seran convidats a dirigir-se voluntàriament als equipaments municipals que hi ha oberts durant tot l'any i també a d'altres que s'habiliten específicament en el marc d'aquest operatiu. La fase d'alerta de l'Operació Fred es tradueix en un reforç del personal dels equips del Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona i de la seva distribució per la ciutat. El seu objectiu és detectar les persones que dormen al carrer i informar-les de la possibilitat de protegir-se del fred intens en algun dels centres de la Xarxa d'Atenció per a Persones Sense Llar i acompanyar-les fins als mateixos centres. Aquest dispositiu d'atenció es realitza conjuntament amb el Servei d'Intervenció Social Medi Obert i la col·laboració de la Creu Roja de Barcelona.


  

 

 

La fase d'alerta de l'Operació Fred fa que l'Ajuntament de la ciutat habiliti el Centre d'Estades Breus del CUESB, que disposa de 100 places per allotjar els qui ho sol·licitin i que se sumen a les 72 del Centre d'Acolliment Nocturn d'Emergències que, el passat 29 de novembre, ja es va obrir com a conseqüència de l'activació de la fase de prealerta de la mateixa operació. El CANE serà obert durant tot l'hivern i se sumarà a les més de 2.000 places d'allotjament de què disposen tant l'Ajuntament de Barcelona com la XAPSLL. Fins ara, els centres han registrat un total de 4.717 estades noctures i el mateix nombre d'esmorzars, a banda d'altres serveix com ara 4,461 sopars, 3.560 dutxes, més de 3.000 serveis de consigna i gairebé dos centenars d'atencions d'infermeria.

Comentaris

envia el comentari