Itineraris i tallers al Parc Natural de Montsant

Descobrir els paisatges de la vall de Cavaloca, endinsar-se al món de les abelles o conèixer la construcció de pedra seca i la història de la Cartoixa d’Escaladei són algunes de les activitats programades.
Parc del Montsant
Parc del Montsant | Joan Capdevila

El Parc Natural de Montsant organitza aquesta primavera i estiu tot d'activitats per donar a conèixer el patrimoni natural, cultural i paisatgístic d’aquest espai protegit, com ara itineraris de senderisme interpretatiu, sortides naturalístiques, cursos i tallers monogràfics. El proper cap de setmana, per exemple, organitza un curs teòric-pràctic amb l’Institut Català d’Ornitologia (ICO) per iniciar-se en l’observació d’ocells. Les persones participants del curs també podran gaudir de l’activitat ‘Vine a escoltar el Parc’, impulsada pel Departament de Territori i Sostenibilitat dins del programa d’activitats de la ‘Setmana Sense Soroll 2018’ i que dura tot el maig.


Per divulgar el valors culturals materials i immaterials de la serra de Montsant, que n’han modelat el seu paisatge, el 27 de maig una sortida de senderisme interpretatiu descobrirà ‘la vall de Cavaloca i Mas Roger’, en el marc del dia europeu dels Parcs. Serà a càrrec de la museòloga Montserrat Caballero i s’ha organitzat amb el suport dels Serveis Territorials de Tarragona del Departament de Cultura. El diumenge següent, 3 de juny, coincidint amb la Setmana de la Natura, les abelles seran protagonistes, d'un taller d’apicultura per conèixer l’espècie, l’extracció de la mel i els seus aprofitaments.

 

Per la seva part, el 10 de juny, les persones visitants podran descobrir les particularitats de la construcció de pedra seca, en un taller de l’ofici de mestre marger per apropar aquesta tècnica. La flora cobrarà una especial rellevància el dissabte 16 de juny, quan tindrà lloc una sortida naturalística per conèixer la singularitat de les espècies protegides del Montsant. Finalment, el 3 d’agost la Cartoixa d’Escaladei, amb qui el Parc manté una línia de treball per promoure els valors immaterials i espirituals de Montsant, organitzarà una visita guiada a la Cartoixa a càrrec de l’historiador Ezequiel Gort  per aprofundir no només en què i com va ser Escaladei en el passat sinó també en la vida quotidiana dels religiosos que la van habitar.


 

Durant aquests mesos, a més, l’exposició del III Concurs de Fotografia del Parc Natural dedicada a ‘La vida dels pobles de Montsant’ serà itinerant pels municipis de la zona.
Comentaris

envia el comentari