Greenpeace talla l'aigua a l'empresa de Florentino Pérez

Un grup d'activistes s'han concentrat a la seu d'ACS a Madrid per protestar contra els efectes catastròfics de les seves activitats en més de 29.000 indígenes guatemaltencs.
Activistes de Greenpeace han tallat l'aigua de la seu d'ACS a Madrid.
Activistes de Greenpeace han tallat l'aigua de la seu d'ACS a Madrid. | Greenpeace

Activistes de l'ONG ambientalista Greenpeace estan protestant davant la seu de l'empresa ACS, propietat de Florentino Pérez, per denunciar la seva responsabilitat en els danys al medi ambient i socials causats per un projecte hidroelèctric al riu Cahabón, a Guatemala, que ha afectat gairebé 30.000 habitants de la regió. Els activistes han desplegat pancartes amb el missatge "ACS destrueix els rius de Guatemala" i han tancat la clau general de pas d'aigua de les oficines centrals per mostrar de forma simbòlica als responsables de l'empresa com de difícil és mantenir qualsevol activitat sense disposar d'aquest recurs.

ACS, a través de la seva filial Grupo Cobra, ha participat en diverses fases del complex hidroelètric RENACE, que ha alterat profundament el riu Cahabón al llarg de 30 quilòmetres. A més de les greus mancances del seu provés d'avaluació ambiental i els errors en el procés de consulta als pobles indígenes de la zona, el projecte també ha causat un dany ambiental significatiu i ha reduït dràsticament el cabal del riu, dificultant l'accés a l'aigua potable a gairebé 29.000 persones de la comunitat quekchí. Segons Greenpeace, ACS tampoc pot defugir la seva responsabilitat en la criminalització i la persecució del moviment que s'oposa a aquesta infraestructura, que ha provocat la detenció i empresonament de Bernardo Caal Xol, un líder indígena dels quekchí. L'ONG aprofita per insistir en la necessitat de redactar i aprovar un tractat internacional vinculant emparat per les Nacions Unides que asseguri el desenvolupament i la implementació de normes obligatòries que acabin amb el que consideren la situació d'impunitat actual i assegurin que les empreses poden ser interpel·lades per la justícia en relació amb les seves activitats extraterritorials.

Comentaris
Un grup da dos parsonas
Un grandisim grup da dugas parsonas
Capità Olives
I l'aire, si es pogués...

envia el comentari