Greenpeace es riu de Rajoy pel seu rebuig a les energies renovables

Un vídeo paròdia del president espanyol triomfa a les xarxes dies abans de la reunió de ministres d'Energia europeus on vol aconseguir el vist-i-plau al seu impost al sol.

L'entitat ambientalista Greenpeace ha llençat "Placa, placa. Impuesto al sol", una cançó formada a partir de fragments d'intervencions reals del president espanyol i del ministre d'Energia, Álvaro Nadal, per denunciar l'atac a les energies renovables del govern del Partit Popular, especialment als ciutadans que volen generar i consumir la seva pròpia energia neta. El llançament del vídeo, fet en col·laboració amb Iván Lagarto, coincideix amb la reunió de ministres d'Energia europeus a Sofia (Bulgària) aquest proper dijous, on l'executiu espanyol vol aconseguir que el seu impost al sol rebi el vist-i-plau de la UE.

Des de l'any 2015, l'estat espanyol té la normativa d'autoconsum d'energia més restrictiva del món, que inclou el famós impost al sol. A més, recorda Greenpeace, els seus ciutadans suporten el cost de l'electricitat més alt d'Europa mentre, el 2016, les grans elèctriques van duplicar els seus beneficis. Els ecologistes consideren que el govern espanyol ha "boicotejat de manera recurrent" la implementació de les fonts d'energia netes durant els darrers deu anys, prioritzant l'interès de les empreses elèctriques davant el dels ciutadans i fent que, des del 2013, gairebé no hi hagi hagut instal·lacions de renovables, fent que l'Estat passés de ser el segon país més atractiu per a les empreses del sector a ocupar el lloc 29.

Els ciutadans són els principals perjudicats per aquestes polítiques, ja que el bloqueig a les renovables deixen com a única opció energies més cares i contaminants que fan pujar la factura de l'electricitat i acceleren el canvi climàtic. En aquest sentit, aquest any Europa negocia la política comunitària de cara a l'any 2030 i l'Estat redacta el Pla Integral d'Energia i Clima que pretén arribar als objectius europeus. Greenpeace demana al govern espanyol que reconeguin la importància d'augmentar la quota d'energies renovables en, almenys, un 35% de cara a 2030 en comptes de "malgastar" els diners dels contribuents en "subvencionar velles centrals contaminants".


Comentaris
Ramon
El reconeixement i el respecte de Greenpeace per la nació catalana és com el de Mariano Rajoy: nul.
Karlus
Res de riure, aquest feixista fastigós i corrupte, cal fotre'l fora, no s'ha de pagar per rebre el sol, altre cosa és robar, i roba
querube
Les portes giratòries potser que hi tinguin alguna cosa a veure , quan pleguen ja tenen alguna cosa perquè els hi agraiexin

envia el comentari