Greenpeace protesta contra el "menyspreu" del govern espanyol a les renovables

L'organització col·loca plaques solars al ministeri d'Energia, a Madrid, per recordar que els edificis del govern espanyol només aprofiten l'1,25% del seu potencial solar.
Activistes de Greenpeace mostren una pancarta davant la mirada d'agents de la Policia Nacional
Activistes de Greenpeace mostren una pancarta davant la mirada d'agents de la Policia Nacional | Greenpeace

Un grup d'escaladors de l'organització ecologista Greenpeace han col·locat, aquest dijous al matí, plaques solars a la façana de l'edifici del ministeri espanyol d'Energia, Turisme i Agenda Digital, a Madrid, i han desplegat pancartes amb els lemes "El sol és de tots" i "No a l'impost al sol". Amb aquesta acció, els ecologistes han volgut fer simbòlicament allò que creuen que el govern espanyol no fa, és a dir, aprofitar l'energia del sol per produir energia i denunciar la falta de suport de l'executiu a les energies renovables, exemplificada per la pràctica inexistència d'instal·lacions d'energia solar als seus edificis oficials. Ahir mateix, Greenpeace va afirmar que amb només el 50% dels terrats dels 15 ministeris espanyols es podrien generar 9,7GWh d'energia, amb una reducció de 2.500 tones de CO2 anuals. Abastint-se amb energia solar, a més, aquests edificis estalviarien més d'un milió d'euros anual de les factures elèctriques que paguen tots els contribuents.


Al mateix temps, a Brussel·les, els ecologistes han fet el mateix a la façana del Parlament Europeu, coincidint amb una trobada crucial per a la negociació de la nova Directiva Europea de Renovables. Aquest dijous a la tarda el Consell, la Comissió i el Parlament europeus es reuniran en la penúltima ronda de negociacions trilaterals que marcaran el paper de les energies netes en el sistema energètic comunitari l'any 2030, així com els drets de les persones que vulguin produir, emmagatzemar, compartir i vendre electricitat renovable. Això tindrà, creuen, un impacte en el rumb que segueixin les institucions europees per complir l'Acord de París. Fins ara, el Parlament Europeu ha defensat els drets de les famílies, les petites empreses o les autoritats locals per col·locar panells solars als seus sotres o unir-se a parcs eòlics cooperatius. En canvi els governs, especialment l'espanyol, volen mantenir el sistema energètic en mans de les companyies elèctriques.

Comentaris

envia el comentari