Girona tindrà contenidors intel·ligents a partir del mes de març

Els veïns i establiments de la plaça de Catalunya tindran una targeta per obrir el contenidor i llençar-hi les escombraries, en una prova pilot anunciada per l'Ajuntament
Contenidor intel·ligent a l'àrea metropolitana de Barcelona | AMB

 

Durant la segona quinzena del proper mes de març, l’Ajuntament de Girona instal·larà els primers contenidors intel·ligents de la ciutat. Aquest nou model de recollida selectiva, en què es mesura l'ús que fa cada veí i cada establiment dels contenidors i si llencen la fracció que toca segons el dia de recollida, es farà a la plaça de Catalunya de la ciutat, on els veïns i establiments rebran la targeta electrònica que els permetrà obrir el contenidor. A més, cada persona haurà d’enganxar uns adhesius amb un codi de barres a la bossa abans de llençar-les, per tal de poder controlar si cada veí ha llençat la fracció que toca al contenidor.

 
L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, afirma que la prova servirà perquè “Girona es converteixi en la primera ciutat mitjana de Catalunya en aplicar el pagament de taxes per generació de residus”, que funcionarà segons el nombre de deixalles que generi cada llar. Si es supera un llindar, els propietaris veuran com la seva taxa incrementa. Si es generen pocs residus, en canvi, es podran obtenir bonificacions a l'impost.