Galícia crema sota les flames d'una trentena d'incendis

Disset focs continuen actius i amenacen diversos municipis de Pontevedra, Ourense i Lugo | De moment, hi ha tres persones mortes i dues desaparegudes
Una onada d'incendis afecta diversos punts de Galícia. En total, cremen una trentena d'incendis, disset encara actius, amb una situació de risc real per a la població en onze punts repartits entre les províncies de Lugo, Ourense i Pontevedra. Els incendis han arrasat ja més de 4.000 hectàrees.

 

Fins ara, tres persones han mort i dues estan desaparegudes. Els Bombers han trobat dos dels cadàvers a l'interior d'un vehicle calcinat en una carretera de Nigrán, Pontevedra.

 

El president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, ha explicat que Galícia es troba en una "situació complexa" perquè coincideixen una "activitat incendiària homicida", una "sequera persistent" i un descontrol en incendis al nord de Portugal que, per primera vegada, "salten el Miño". En una piulada a Twitter, Núñez Fijóo ha lamentat els morts.

 

 

A causa dels incendis, alguns centres escolars de Galícia no podran obrir aquest dilluns, segons ha informat la Xunta de Galícia.

 

 

A les xarxes socials circulen molts vídeos que mostren la magnitud dels incendis.

 

Focs a Portugal

 

D’altra banda, a Portugal també s’han registrat diversos incendis a Portugal on ja hi han mort cinc persones, mentre que una altra persona ha mort en un accident de trànsit quan intentava escapar d’una zona afectada per les flames. El primer ministre portuguès, António Costa, ha confirmat el balanç de víctimes, agregant que no es pot descartar que aquesta xifra augmenti pel fet que “hi ha molts ferits i persones amb les que no s’ha aconseguit contactar”.