Un estudi del clítoris dels dofins indica que els cetacis experimenten plaer sexual

Els experts afirmen que els genitals d'aquests animals tenen una semblança anatòmica força gran amb els dels humans
Dofí | Wikipedia

Si fa aproximadament mig any descobríem que les femelles de narval i de balena blanca -com les belugues, les orques, els caps d'olla d'aleta curta i els humans- també tenen la menopausa, ara un estudi en profunditat del clítoris de les femelles de dofí ha revelat que aquests cetacis també podrien formar part d'un grup molt petit d'animals: aquells de qui se sap que experimenten plaer sexual. Això podria explicar una conducta força poc corrent i que comparteixen amb els humans: el fet de mantenir relacions sexuals al llarg de tot l'any, fins i tot quan no estan en condicions de procrear.

 

En tots els animals que se sap que tenen aquest comportament, el plaer experimentat per les femelles depèn, en gran part, de l'estimulació del seu clítoris, i és per això que un equip d'investigadors del Mount Holyoke College de Massachusetts, ales Estats Units, va voler investigar l'anatomia genital dels dofins i veure si les femelles obtenien algun tipus de recompensa en forma de plaer d'estendre la seva activitat sexual durant tot l'any. La doctora Dara Orbach, líder d'aquest estudi, i els seus companys, van dissecar i escanejar els genitals d'onze femelles de tursiop, l'espècie més coneguda de dofí, que havien mort per causes naturals. En fer-ho, no només van descobrir que tenien clítoris grans i molt desenvolupats sinó que també es van adonar que, anatòmicament, eren força semblants als de les humanes, amb una gran concentració de nervis que podria incrementar la sensibilitat i el potencial per a proporcionar plaer.

 

| Zoo de Barcelona

 

Tot i que l'observació anatòmica apunta molt poderosament a que el clítoris de les femelles de dofí és perfectament funcional, cal més recerca, especialment fisiològica i de comportament, per estar completament segurs que l'experiència sexual aporta plaer a les femelles de dofí. La seva ubicació en els seus genitals, però, just a l'entrada de l'obertura vaginal, indica que podria ser molt fàcil d'estimular durant la copulació.