Les dones alpinistes seran el focus d'atenció del Cicle de Muntanya 2018

Durant els mesos de febrer i març, l'Auditori Diputació de Tarragona oferirà la projecció de quatre documentals i tres conferències a càrrec d'alpinistes de prestigi
Muntanyes
Muntanyes | CC

La Diputació de Tarragona i Anima't organitzen el Cicle de Muntanya 2018, una cita per als amants de l'alpinisme i l'aventura que els oferirà quatre documentals i tres conferències que, enguany, tindran com a fil conductor principal les dones alpinistes. El cicle, que durarà entre els dies 15 de febrer i 22 de març i que tindrà lloc a l'Auditori Diputació de Tarragona, comptarà amb la projecció de produccions que han estat premiades a diversos festivals i, també, amb la presència de muntanyencs de renom internacional que participaran a les xerrades. L'entrada serà gratuïta amb invitació, que es podrà recollir una hora abans de cada sessió al mateix recinte. El cicle, a més, estrenarà un premi honorífic anual el primer receptor del qual serà, a títol pòstum, l'alpinista basc Alberto Zerain, que havia participat en edicions anteriors del cicle i que va morir l'estiu passat al Nanga Parbat, al Pakistan.


 

La conferència inaugural serà 'Seguint les petjades de gegants", on l'alpinista Chus Lago parlarà de les seves expedicions a les regions polars, de l'Antàtrida a Groenlàndia. Després d'iniciar una cursa per coronar els grans cims del planeta quan només tenia 22 anys, el 2004 Lago va convertir-se en una de les poques dones que ha obtingut el títol de 'Lleopard de les Neus', atorgat als qui aconsegueixen fer els cims més alts de l'antiga Unió Soviètica. El cicle també comptarà amb la projecció de 'Tras las huellas de Shackleton', un documental de Javier Álvaro sobre un grup de muntanyencs que repeteix l'expedició que el britànic Ernest Henry Shackleton va fer el 1916 a l'Antàrtida. La visitant següent del cicle serà l'escaladora Sílvia Vidal que, a 'Un pas més' parlarà de la seva experiència en ascensions a l'Himàlaia, el Karakorum, la Patagonia o Alaska on, l'estiu passat, va obrir una nova via escalant la paret de Xanadú.


 

 

El cicle continuarà amb la pel·lícula 'Bájame una estrella Míriam García Pascual', on l'escalador Juanjo San Sebastián s'endinsa a la vida de l'escaladora navarresa del mateix nom (1963-1990) a través del seu diari personal. García Pascual va morir al Meru Peak, a l'Himàlaia, als 26 anys. Les altres dues projeccions del cicle seran 'Mira', de Lloyd Belcher, que explica la història real d'una noia nepalesa que va començar a córrer per escapar del seu destí i que s'ha convertit en un referent mundial en maratons i ultramaratons de muntanya, i 'Link Sar West', de Jonathan Griffith, que segueix l'obsessió del mateix director en fer el cim del mateix nom, al Pakistan, fins que el va aconseguir realitzar acompanyat d'un compatriota. El Cicle de Muntanya clourà el dia 22 de març amb la conferència 'La superació dels catorze cims més alts de la Terra' a càrrec dels alpinistes Òscar Cadiach i Ferran Latorre, que van aconseguir aquesta fita l'any 2017 i que n'explicaran les dificultats tècniques, físiques i anímiques.

Comentaris

envia el comentari