El Consorci de Polítiques Ambientals i la Diputació de Tarragona, contra la mosca negra

Les dues institucions han signat un conveni per al control d'aquest insecte, la proliferació del qual fa dues dècades que és un problema a Catalunya
Larves de mosca negra
Larves de mosca negra | Toby Hudson (CC)

La Diputació de Tarragona i el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre col·laboren un any més -ho fan des de 2012- en la lluita contra la mosca negra al tram baix del riu Ebre. El president de la Diputació, Josep Poblet, i el president del COPATE, Francesc Gas, van signar aquest dimarts al matí el conveni de col·laboració per a l'any 2018. L'acte va comptar amb l'assistència de la diputada de Medi Ambient, Salut Pública, i Territori de la Diputació, Imma Costa. A través d'aquest conveni, la Diputació realitza una aportació de 100.000 euros per contribuir a finançar els treballs de control d'aquest insecte, cosa que suposarà el 50% del cost total de les actuacions previstes. Per la seva banda, el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre s'encarrega de dirigir i coordinar les tasques, consistents en prospeccions i aplicació de tractaments.


En la lluita contra la mosca negra, enguany es preveu que es realitzin prospeccions de poblacions larvàries a 7 punts de control repartits pel riu Ebre a la demarcació de Tarragona. Aquestes prospeccions tenen com a objectiu conèixer la densitat de les larves i determinar si és necessari realitzar tractaments i quin és el moment oportú per a fer-ho, realitzant també un seguiment de factors ambientals com el cabal del riu, la qualitat de l'aigua o la temperatura. Els mostrejos ja s'han iniciat durant el primer semestre de l’any i s'allargaran fins a l’octubre. A partir dels resultats de les prospeccions, es realitza l'aplicament dels larvicides mitjançant un helicòpter, tot i que enguany també es realitzaran tractaments de forma manual al meandre de Flix i les séquies properes. En total, aquest 2018 s'utilitzaran 13.000 litres de producte a les Terres de l'Ebre per combatre la mosca negra.

Comentaris

envia el comentari