MonPlaneta
La concentració d’espermatozous es precipita a causa de la contaminació
  • CA

La primera revisió sistemàtica de 7.500 estudis sobre la tendència en el descens d’espermatozous mostra una disminució en la concentració del 52% en menys de 40 anys. El nombre total d’espermatozoides s’ha vist encara més reduït, en un 59,3% entre el 1973 i 2011. L’anàlisi, dut a terme per la Universitat de Jerusalem, es refereix a homes d’Amèrica del Nord, Europa i Austràlia. L’elecció no ha tingut en compte la seva fertilitat. El principal autor de l’estudi, el doctor Hagai Levine explica en aquest vídeo els resultats de la seva meta-anàlisi i les implicacions no només per a la fertilitat, sinó per a la salut masculina en general.

Els disruptors endocrins es relacionen amb la infertilitat

Aquest nou estudi confirma que la salut reproductiva i la fecunditat estan seriosament afectades per factors ambientals, amb especial importància de l’exposició a tòxics disruptors endocrins tant en l’etapa prenatal com en l’edat adulta. De fet, la investigació suggereix que el recompte d’espermatozous pot ser un indicador dels impactes de l’ambient actual sobre la salut, que està assenyalant la possible presència de riscos més amplis per a la salut masculina. Per tant, no només es tracta de problemes de fertilitat.

Segons el propi autor de la investigació, els nivells baixos de concentració d’espermatozous també es relacionen amb un major risc d’hospitalització i mort.

Europa davant dels disruptors endocrins

Aquestes dades, segons l’organització Lliures de Contaminants Hormonals, “haurien d’impulsar els governs a prendre mesures urgents per reduir l’exposició humana a substàncies com plaguicides disruptors endocrins”. “Per desgràcia, els governs europeus no estan responent adequadament”, sosté l’organització en un comunicat. “Aquest estiu van aprovar uns criteris d’identificació dels plaguicides disruptors endocrins que no permetran eliminar aquests tòxics del nostre entorn”, sosté.

El proper 28 de setembre es presentaran aquests “criteris ineficaços” davant del Comitè de Medi Ambient del Parlament Europeu. “Si són aprovats allà, el següent pas és la votació en el plenari del 3 d’octubre”, expliquen. Les principals organitzacions científiques en l’àrea de l’endocrinologia, la Endocrine Society, la Societat Europea d’Endocrinologia i la Societat Europea d’Endocrinologia Pediàtrica, van expressar la seva gran preocupació per la proposta de la Comissió Europea sobre disruptors endocrins amb aquesta carta a la ministra de Sanitat.

També la Federació Internacional de Ginecòlegs i Obstetres ha alertat dels greus efectes dels contaminants hormonals en la salut.

Què pots fer?

Els activistes sobre aquesta qüestió recomanen a tothom cuidar-se i evitar l’exposició a disruptors endocrins i altres tòxics. No només es tracta de fertilitat; els contaminants hormonals es relacionen amb greus malalties com diversos tipus de càncer, problemes cardiovasculars, neurològics i del sistema immune.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa