Colau sacrifica 1.000 coloms de Plaça Catalunya per una fira de Nadal

Una ONG en defensa dels animals crida al boicot a la fira i considera que la mesura incompleix la norma de protecció animal de Catalunya

D.A.R. Defensa Animal Rescue denuncia que l’Ajuntament de Barcelona ha fet matar prop de 1000 coloms de la Plaça Catalunya per poder-hi instal·lar una fira aquest Nadal. 

 

Des d’aquesta ONG asseguren que aquesta decisió aniria en contra de les normatives de Protecció dels Animals a Catalunya i proposen un boicot a la fira nadalenca. 

 

Fonts de l’Agència de Salut Públic de Barcelona han explicat a Món Planeta que aquesta actuació està contemplada com a fet excepcional quan entra en risc la salubritat pública.

 

Un cop constatat que a la fira que s’està instal·ant a Plaça Catalunya hi havia d’haver parades de menjar fresc sense envasar i hi havia risc sanitari per la presència del coloms.


 

Així les coses es va procedir a la captura de 920 aus, que després van ser trasllades en gàbies i porteriorment exposades a CO2 que sacrificar-les.

 

Una operació semblant, però amb menys exemplars, es va fer també al Mercat de la Boqueria també per raons higièniques.

 

Des de Salut Pública expliquen que els controls de població d’aus a la ciutat que s’han fet durant molts anys amb la captura i sacrifici, no es van autoritzar durant el 2017 per decisió política del consistori. Però sí que contemplava l’excepcionalitat dels casos com aquest.

 

El grup municipal del PDeCAT, ja ha preparat una bateria de preguntes per demanar explicacions sobre aquesta operació.


 
Comentaris
pijapins...
sobren coloms i porcs senglars .... i no son com les persones el dia que relacionin un concepte amb un objecte en parlem
Paco lo català
Em sap molt de greu que hagin mort 1000 coloms. Per tal d'anar bé n'haurien hagut de matar 100.000.
Colaueta a l'ast, que bona que esta!!
ES la fira per la sostenibilitat per la matança del pardal ecològic. Colau, a l'ast el colom es fantàstic i si es gratis i mort electocutat encara es molt millos. Visca l'Ajuntament Sostenible i Criminal de BCN
Elisa
I no hi han altres mètodes que no siguin propis de una repùblica bananera?
República Catalana
Els crims de la 'Comuna Pudenta' que ni els coloms respecten. Miserables !
JordiP
Si les marujes piadoses no els posessin menjar no hi hauria sobrepoblació. Actualment són rates amb ales que mengen escombraries putrefactes; pateixen i transmeten tota classe de malalties i paràsits. Això ho saben els que tenen una velleta que tira als coloms arrós des del seu balcó.
cotorra
I on son els animalistes para protestar?
miquel
Coloms, gavines, senglars i rates, són espècies amb superpoblació. De tant en tant s'ha de fer neteja.
Fck Vegans
Si quieres creces alto y sano comete a un vegano. Els coloms sobren, per tant s'exterminen, o fem terapies alternatives als coloms pq marxin en pau i sense cap tipus d'opressió?
Manel
l'unic que sobren són persones
Montse
Bé, dubto molt q ho hagi fet pr aquesta causa, els coloms van per tot arreu, no es queden en un punt fix. Hi ha gent q pateix i perjudicis perquè aquest animals invaeixen casa seva, a part q no és molt agradable estar menjant en una taula i veure coloms a les taules del teu costat. Estàs menjant en taules on pots contraure alguna malaltia...

envia el comentari