MonPlaneta
La caiguda de la contaminació per la pandèmia i els confinaments a Europa, en imatges
  • CA

El conegut originalment com a “coronavirus de Wuhan”, el SARS-CoV-2, s’ha escampat ràpidament per tot el planeta convertint-se en una pandèmia global que afecta més de mig milió de persones a 170 països i que, segons l’Organització Mundial de la Salut, s’està “accelerant”.

Els nivells de diòxid de nitrogen a Itàlia abans i després de l’esclat de la crisi | Agència Espacial Europea

Les mesures que s’han pres per mirar de contenir-ne la propagació i “aplanar la corba” per no col·lapsar els serveis sanitaris ja afecten una quarta part de la població del planeta tot i que han variat molt segons el país, causant enfrontaments entre defensors de tancaments i confinaments estrictes per assegurar el benestar de la població i els qui volen minimitzar els danys a l’economia per facilitar la recuperació un cop la situació es normalitzi.

La contaminació per diòxid de nitrogen a França abans i després de la crisi del coronavirus | Agència Espacial Europea

En tots els casos, les restriccions imposades a la mobilitzat i a les activitats de la vida normal han tingut efectes claríssims en les emissions de tot tipus de gasos contaminants. Tal com explica l’Agència Espacial Europea a la seva pàgina web, que entre moltes altres coses observa la pol·lució de l’aire al continent, la caiguda dels nivells de diòxid de nitrogen ha estat molt significativa.

A través del Reial Institut Meteorològic dels Països Baixos, les dades monitoritzades han estat transposades en mapes que mostren clarament aquest descens tan pronunciat de la contaminació per aquest compost en comparació amb els nivells habituals durant l’any 2019.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa