El Bosc de Can Gorgs de Barberà del Vallès s'integra a la Xarxa de Parcs de l'AMB

L'espai, amb una superfície de 32.347 m2, formarà part dels 51 parcs de la Xarxa de Parcs Metropolitans. L'AMB s'encarregarà del seu manteniment integral, la promoció i la dinamització mitjançant un conveni amb l'Ajuntament.
Presentació de la integració del Bosc de Can Gorgs a la Xarxa de Parcs de l'AMB
Presentació de la integració del Bosc de Can Gorgs a la Xarxa de Parcs de l'AMB | Ajuntament de Barberà del Vallès

 

La Torre d'en Gorgs de Barberà del Vallès va acollir el passat dilluns, 19 de febrer, la presentació de la incorporació del Bosc de Can Gorgs a la Xarxa de Parcs Metropolitans. L'alcaldessa, Sílvia Fuster, va valorar la importància d'aquesta integració no només per a la localitat sinó més enllà. El bosc, un espai de més de 35.000m2 que acull activitats esportives i culturals diverses, està molt ben connectat amb els municipis veïns tant a peu com en tren. Pel que fa al manteniment del parc el tinent d'alcaldia de Territori i Medi Ambient, Fabià Díaz-Cortés, va destacar el conveni de cooperació signat amb l'AMB, que destinarà 100.000€ anuals al manteniment i la dinamització del parc. Les zones verdes de la ciutat vallesana han guanyat en qualitat durant els darrers anys i, segons el cap de l'àrea de Serveis Territorials de la localitat, Jordi Llonch, el pas següent hauria de ser crear una xarxa de connexió entre les seves zones verdes.


Tal com va explicar el cap de servei de Promoció i Conservació de Parcs de l'AMB, Jordi Bordanove, l'entitat serà l'encarregada de la gestió integral del Bosc de Can Gorgs, inclosos el manteniment de neteja, vegetació, mobiliari, instal·lacions, paviments, etc, amb l'objectiu que pugui ser gaudit pels veïns però també que sigui "segur, sostenible, eficient i funcional". Aquest manteniment, a més, anirà acompanyat d'accions de promoció dels valors socioambientals, amb programes d'activitats educatives i de dinamització com el programa d'educació ambiental "Compartim un Futur", projectes participatius amb escoles i entitats de la ciutat i incorporant el Bosc al cicle d'activitats als parcs, platges i rius metropolitans.Comentaris

envia el comentari