Barcelona celebra la Festa de la Bicicleta aquest diumenge

S'han organitzat prop d’una vintena d’activitats al passeig Lluís Companys, una bicicletada i una Fira d’Entitats per fomentar aquest mode de transport sostenible i garantir una circulació més cívica i segura.
| Bicing
 

L'ajuntament de Barcelona organitza aquest proper diumenge, dia 15 d'abril, la Festa de la Bicicleta, amb la voluntat de fomentar l'ús d'aquest mode de transport que, durant els darrers anys, ha estat molt potenciat a la ciutat. L'esdeveniment tindrà lloc al passeig Lluís Companys i inclourà una pedalada popular per la ciutat, una Fira d'Entitats i gairebé una vintena d'activitats que duraran des de primera hora del matí i fins dos quarts de tres de la tarda. A més d'aquesta voluntat de foment de la bicicleta, l'altre objectiu principal de la celebració d'aquesta Festa de la Bicicleta és informar la població sobre la normativa d'ús d'aquests vehicles, per tal de fer més segura la circulació i garantir la convivència entre els diferents mitjans de transport.


Avui dia, el 89% dels barcelonins disposen d'un carril bici a menys de 300 metres de casa seva, un increment significatiu respecte el 72% de l'any 2014. Durant aquest any, a més, es preveu que la proximitat d'un carril bici arribi al 95% de la població de la ciutat. Pel que fa a l'accés a la xarxa ciclable, és a dir, a la presència de carril bici, carrers de Zona 30 o vies pacificades a menys de 150m de casa, el 99% dels ciutadans de Barcelona ja hi tenen accés. El govern de la ciutat ha expressat la seva aposta per un model més sostenible que encari el repte de millorar la qualitat de vida de les persones i fer de Barcelona un lloc és habitable i saludable, combatent la contaminació de l'aire, el soroll del trànsit, l'índex d'accidentalitat viària i la manca d'espais verds.


 

Aquest any, en comptes del mes de juny, la Festa de la Bicicleta se celebra a l'abril per coincidir amb el Dia Mundial de la Bicicleta, que serà el proper dia 19. La bicicletada començarà a les nou del matí i sortirà del carrer Aragó amb Roger de Flor, en un recorregut de 12 quilòmetres que finalitzarà al passeig de Lluís Companys. La bicicletada comptarà amb un servei de bicicletes adaptades per a persones amb mobilitat reduïda. Al final del recorregut, el passeig acollirà una fira d'entitats i comercial perquè els ciutadans puguin visitar els expositors de les 47 empreses i entitats participants. Al mateix espai hi haurà servei d’avituallament d'aigua i una zona de guarda-bicis per deixar ben aparcada la bicicleta.

Comentaris
josep
La festa hura de ser pels ciclistes civics , als altres ja estan de festa la resta de dies de l'any

envia el comentari