Acusen la Generalitat de publicitat subliminal i de fer recomanacions contradient l'OMS

L'ONG VSF Justicia Alimentaria Global considera que una guia editada pel Govern el 2015 recomana productes processats de grans marques i que contenen grans quantitats de sucre
Portada de la guia d'alimentació infantil 'Un infant que creix'
Portada de la guia d'alimentació infantil 'Un infant que creix' | Generalitat de Catalunya

L'ONG VSF Justicia Alimentaria Global ha demanat al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat que doni explicacions pel contingut de la seva guia educativa 'Un infant que creix', publicada l'any 2015, i la seva retirada. Segons l'organització, les recomanacions de l'administració catalana contradiuen les de l'Organització Mundial de la Salut perquè, mentre la darrera recomana reduir el consum de sucre, la guia conté imatges de productes de marques que en contenen molt i que a més, en el seu parer, suposen un cas de publicitat subliminal. És per això que també han demanat a la Generalitat que no permetin la participació en guies d'aquest tipus d'organitzacions que puguin tenir interessos privats en afers de salut pública i que regulin adequadament aquest tipus de conflictes d'interès.


Segons VSF Justicia Alimentaria Global, les recomanacions de la part final de la guia estan patrocinadas per empreses d'alimentació que fan servir diversos mecanismes per promoure hàbits alimentaris poc saludables entre els nens com, per exemple, afegir cacau en pols a la llet o berenar pa amb xocolata o crema de cacau, amb imatges que remeten a marques concretes. Des de l'organització es considera que la majoria d'aquests productes són "altament processats, d'escàs valor nutricional, de mala qualitat i molt allunyats de l'alimentació sana" i titllen la guia de la Generalitat d'"espai publicitari" pels "grans conglomerats comercials" sota l'aparença, que consideren que forma part de l'estratègia comunicativa d'aquestes empreses durant els darrers anys, de presentar-se com a compromeses en la lluita per la millora de l'alimentació i contra malalties com l'obesitat.

Comentaris
Enganxat a la bola de vidre
No he vist aquesta guia però, pel que hem pogut veure, les consignes de l'OMS són lluny d'estar sota sospita. Encara recordo quan van atacar l'oli d'oliva que ara alaben. Fa poc van carregar contra la carn vermella... què voleu que us digui, si el porc i els xais fossin tan dolents no quedaria ningú viu a la mediterrània. I què direm de berenar pa amb xocolata? Aquests de l'OMS volen que tots ens alimentem del cereals i llegums de la Monsanto, a això no li veuen problema.
JordiP
Au, va! I la Venus de Milo representa una prostituta infectada de Sida oferint els seus pecaminosos serveis als vianant, fumant, a més. I "el desconsol" de Clarà reporesenta otra prostituta que ha perdut la paga del darrer client i l'està buscant no sigui que el seu macarra l'apallissi per recaudar poc, oi? Desgraciats!
Jan
Quan VSF parla de salut i aspectes científics haurien de deixar de banda la ideologia. Llegeixin el que publica l'EFSA (el braç científic de la Comissió Europea) i contradiguin-los amb estudis seriosos si no els sembla adequat. La resta és fer volar coloms de cara a la galeria. Ah! i recordin que l'OMS quan parla de les recomanacions sobre els sucres, admet la baixa qualitat dels estudis en què es fonamenta. VSF mai esmenta aquests detalls. Les ideologies no haurien d'interferir en aquests temes

envia el comentari