810 sensors mediran la qualitat de l'aire de Barcelona

L'acció col·lectiva 'xAire' comptarà amb la col·laboració dels estudiants, professors i pares de 20 escoles de la ciutat
Circulació densa als carrers de Barcelona
Circulació densa als carrers de Barcelona | UB

L'activitat col·lectiva 'xAire' instal·larà 810 sensors que monitoritzaran la contaminació per diòxid de nitrògen a la ciutat de Barcelona. L'acció, que reuneix vint escoles de Barcelona, consistirà en la col·locació de tubs de difusió per controlar la presència d'aquest contaminant, un dels més importants de la ciutat a causa de la gran presència d'automòbils que funcionen amb combustibles fòssils. Si Barcelona, fins ara, comptava amb les dades de set estacions fixes que mesuraven la qualitat de l'aire, la presència de 810 tubs de difusió, una alternativa senzilla i fiable, permetrà conèixer de què es composa l'aire que es respira en punts concrets que poden resultar de més interès que aquells on hi ha situades les estacions, que no sempre són en indrets concorreguts. El proper divendres 16 de febrer, entre les 15:00 i les 19:00 els estudiants i el professorat de les escoles, així com els pares dels alumnes, participaran en la col·locació dels sensors.


Les escoles que participen a xAire, dues per cadascun dels deu districtes de la ciutat de Barcelona, formaran part d'una activitat intergeneracional de ciència ciutadana on tots junts adquiriran coneixements sobre la qualitat de l'aire i la seva mesura alhora que, gràcies a la col·locació dels tubs de difusió, pobran cobrir una superfície de 800 hectàrees, un 10% de la superfície total de la ciutat de Barcelona. xAire, que ha estat impulsat per la Clínica de Salut Ambiental Estació Ciutat i que compta amb el patrocini i la col·laboració d'entitats com DKV, la Mobile Week Barcelona i l'Institut de Salut Global de Barcelona, continuarà fins al proper mes d'octubre amb la realització de diverses accions més.

Comentaris

envia el comentari