28 regions metropolitanes europees, compromeses amb el transport públic sense emissions

Els membres de l’Associació d’Autoritats Metropolitanes del Transport, entre els quals hi ha la de Barcelona, van signar un manifest durant una jornada celebrada a París.
Ricard Font, a la taula primer per la dreta, mentre escolta la ministra de Transport Públic de França, aquest matí.
Ricard Font, a la taula primer per la dreta, mentre escolta la ministra de Transport Públic de França, aquest matí. | Departament de Territori i Sostenibilitat

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat i president del comitè executiu de l’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona, Ricard Font, va signar divendres passat al matí un manifest juntament amb 27 regions metropolitanes d’Europa que es comprometen a accelerar la transició cap a un transport públic d’emissions zero. L’acte es va celebrar a París, en el marc d’una jornada per celebrar el 20è aniversari de l'Associació d'Autoritats Metropolitanes del Transport, on Font va participar juntament amb la ministra de Transport del Govern francès, Élisabeth Borne.


Durant la seva intervenció, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat va destacar que per reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle “cal fer-ho entre tots, per això el Govern de Catalunya, amb l'ATM i els membres del consorci, van impulsar un acord per a la reducció de les emissions amb mesures concretes i determinant el rol de cadascú”. Per a Font, a mig termini “s’ha de fer una transició acurada cap als ebuses i acomodar adequadament els nous serveis de mobilitat al sistema de transport perquè són una gran oportunitat per aconseguir una mobilitat sostenible en l'interior de les ciutats i en els àmbits metropolitans”. També ha destacat la necessitat de trobar fons de finançament estable.


 

En el manifest signat, els membres de l’EMTA es comprometen a prioritzar la introducció de vehicles nets en les flotes d’autobusos i demanen a la Unió Europea suport econòmic per a la innovació tecnològica, la digitalització i el suport a la compra de vehicles elèctrics, així com en el desenvolupament de les infraestructures per a aquests vehicles.
Comentaris

envia el comentari