Subvencions d'1,4 milions d'euros per millorar el control de l'aigua subministrada

Una línia de subvencions de l'ACA permet que els ens encarregats de l’abastiment millorin la gestió amb la implantació o adaptació de sistemes de telecontrol dels cabals mesurats.
Comptador d'aigua
Comptador d'aigua | ACA

L’Agència Catalana de l’Aigua ha creat una línia de subvencions pels ens locals amb l'objectiu que millorin el control de l’aigua subministrada amb la instal·lació o millora de comptadors d’aigua en alta. Durant l'any 2018 es destinaran 1,4 milions d’euros amb l’objectiu de millorar el control dels cabals subministrats, la implantació o adaptació dels sistemes de telecontrol dels cabals mesurat, i l’adquisició del software de tractament de les dades, entre d’altres, fins a un import màxim de 15.000 euros per municipi. Les mesures a què va destinada aquesta partida són essencials per conèixer els rendiments i l’eficiència dels sistemes d’abastiment, i, per tant, garantir una millor qualitat del servei de subministrament i un millor aprofitament dels recursos hídrics.


La major part de les propostes municipals subvencionades tenen per objectiu el control de la totalitat dels cabals, tant captats com subministrats, en tots els seus nuclis. D’aquesta manera es pot fer una gestió adequada de les necessitats del servei, detectar fuites i fomentar mesures d’estalvi d’aigua. Aquesta línia d’ajuts també vol fomentar la gestió col·laborativa i mancomunada que els ens supramunicipals poden oferir als municipis, una oportunitat que es prioritza i es promou perquè s'aprofiti cada vegada més. Un bon exemple és l’actuació subvencionada al Consell Comarcal de la Garrotxa, que controlarà els cabals de totes les captacions i tots els dipòsits d’onze municipis de la comarca i integrarà les dades en un únic sistema de telecontrol que permetrà al consell fer el seguiment dels cabals, detectar incidències i prestar un servei d’assistència tècnica. La línia de subvencions per millorar el control de cabals es repartirà en un total de 134 ajuts a tot el territori català. Concretament, es destinaran 34 ajuts a la demarcació de Barcelona, 50 a la de Girona, 28 a la de Lleida, 17 a la de Tarragona i 5 a les Terres de l’Ebre.

Comentaris

envia el comentari