Res més que un club

"El Barça va actuar de manera indigna i va vendre's l'ànima per sis miserables punts en una competició dirigida per un militant de Fuerza Nueva, anticatalà i defensor de la dictadura"

La traïció del Barça als seus socis i a la població catalana, perpetrada diumenge passat amb la disputa del partit davant Las Palmas, ja ha tacat de per vida tots els llibres d'història del club. La decisió de Josep Maria Bartomeu, presa de la mà de diversos jugadors i del tècnic per evitar la pèrdua de punts i una possible sanció per part dels estaments que gestionen les competicions estatals, ha colpejat durament sobre una societat que esperava -sense dubtar-ho- que el Barça estigués a l'altura de les duríssimes circumstàncies.

 

Mentre el país patia una repressió policial que evocava les pretèrites èpoques de dictadura, el club debatia, demanant opinió als milionaris treballadors del vestidor, sobre la possibilitat de disputar l'enfrontament de Lliga o no fer-ho. Amb gairebé 900 ferits als carrers de Catalunya, amb el poble mobilitzat per defensar els seus drets fonamentals, el Barça es preguntava com ho havia de fer per donar suport als ciutadans sense veure perjudicada la seva trajectòria a la Lliga. El club va posar en el mateix ordre de prioritats la dignitat del poble català i la competició esportiva.

 

Bartomeu va prendre la decisió més impròpia, la més deshonesta per una entitat que sempre -fins i tot en període dictatorial- ha estat al costat de les seves institucions i dels seus ciutadans. Jugar a porta tancada per no perdre punts. La imatge del Camp Nou buit té el seu impacte al món i, evidentment, les seves conseqüències mediàtiques, però la jornada del diumenge no necessitava una decisió presa pensant en l'audiència, els clics o el màrqueting, carregada de simbolisme, sinó una conclusió basada en la defensa del poble de Catalunya i del seu honor.

 

El dolor i la decepció de molts socis serà extremadament difícil de pal·liar. El Barça va actuar de manera indigna i va vendre's l'ànima per sis miserables punts en una competició dirigida per un militant de Fuerza Nueva, anticatalà i defensor de la dictadura. El cop és definitiu. Tot i seguir defensant el dret a decidir, el Barça diumenge va perdre mig cor. La meitat del 'més que un club' ja no existeix.
Comentaris
Markitus
Ja hi han socis alliberant el seient indefinidament...
Jordi
Sóc culé de tota la vida. Vergonya vaig sentir al veure que el Barça jugava el diumenge passat mentre s'estava atacant a la gent. Si fos per mí, no hauriem d'anar a veure cap més partit que es jugui al Camp Nou. Que juguin sols i se n'adonim que donar l'esquena a la gent en un aquell moment com aquell no té perdo de Déu.
Gintonix
El Barça i la resta d'equips catalans, en totes les disciplines, haurien d'abandonar les competicions estatals immediatament.
Anna
Sòcia i d'anar al camp. No hi vull tornar. Va ser una indignitat i ho pagaran per sempre més. Ja no és més que un club. És una merdeta de club que deixa que els seus assalairiats maning més que els amos, que són els socis.
Déria
Esteu molt malalts.

envia el comentari