L'hora de l'acció

"Si Bartomeu no actua, farà la sensació que, en cas de remoure les runes, ell també podria quedar enfangat"

El Barça no es pot quedar immòbil davant les explosions que s'estan produint a centímetres del seu epicentre. La detenció de Sandro Rosell per blanqueig de capitals, la derrota -no assumida- en l'acció de responsabilitat, el doblet de Lliga i Champions League del Reial Madrid -fins i tot, jugant bé a futbol-, el blanc de títols europeus en les cinc seccions professionals i un Espai Barça totalment aturat per manca de recursos posen Josep Maria Bartomeu el centre de totes les preguntes. El president del Barça necessita reaccionar. Està obligat a moure fitxa per canviar tota la dinàmica del club: l'esportiva, l'econòmica i la institucional.

 

La imatge del Barça cada dia que passa s'embruta més. La protecció a Rosell no convé a ningú, ni al club -perquè li fa mal-, ni al mateix Bartomeu, que necessita prendre'n distància i iniciar -si cal- una cacera de bruixes que posi al descobert totes les malifetes que el seu amic i expresident va poder fer mentre dirigia l'entitat. Si 'Barto' no actua, farà la sensació que, en cas de remoure les runes, ell també podria quedar enfangat. Si fos així, caldria que els seus companys de junta li fessin veure que el millor que pot fer és admetre els errors i plegar.

 

El club ha d'assegurar davant els seus socis que Sandro Rosell no es va lucrar personalment del patrocini de Qatar, tal i com sospita la Guàrdia Civil arran de les converses punxades de l'exmàxim mandatari del club blaugrana. L'auditoria -independent i externa, sinó no acabarem mai de treure'n l'entrellat- ha de contractar-se immediatament. No hi ha cap més solució després de les darreres setmanes, catastròfiques per a la credibilitat de la junta directiva. I aquí també hi entra un altre aspecte, dels greus. Aquest dilluns, diversos països del Golf Pèrsic han trencat relacions amb Qatar per un presumpte finançament del terrorisme. Amnistia Internacional ja ha anat alertant, al llarg dels anys, que l'emirat no és un país democràtic on l'esclavitud encara forma part del seu estil de vida. Però ningú n'ha volgut fer mai cas. Si paguen, que facin el que vulguin, deien. Doncs tot això cada dia fa més pudor de socarrim i convé que el Barça, ferm defensor de la democràcia al llarg de la seva història, es desvinculi el més aviat possible d'aquesta dictadura.

 

A banda dels problemes interns, el club veu com el Reial Madrid, en l'època del millor futbolista de la història, s'endú tres Copes d'Europa en els quatre darrers anys. I aquesta última, demostrant que és el millor equip d'Europa i que té jugadors per allargar un cicle guanyador iniciat amb Zidane. Preocupant per al Barça, que tampoc es pot quedar com un estaquirot en aquest aspecte. Des que Bartomeu va entregar la gestió esportiva a Albert Soler -un polític-, l'entitat no ha fet més que caure. I no només en futbol. Potser, en aquesta àrea, el president també hauria d'intervenir abans no sigui massa tard. Ens espera un estiu mogut, no marxin massa lluny i estiguin atents.
Comentaris
Antoni Duran i Aragones
Crec que focalitzes el mal que va el club en el president. I oblides que al president ho trien els socis. I aquests, ho fan, en funció de la informació que obtenen fonamentalment, a través dels mitjans informatius, que, per exemple, ens vau ocultar durant dos anys, que Ronaldiño, els dies que no entrenava era perquè estava dormint en el gimnàs, després de passar la nit tocant els bongos...
Narcís ( sens dubte .. amb persones com l'autor .. el Barça no necessita " gobierno en contra, abogados del estado en contra, fiscalía en contra, socis comprats en contra, premsa cavernícola en contra ni arbitratges en contra “ .. millor seria text exalçant allò aconseguit!)
Sembla hagi estat escrit per l" entorn ' o .. n'és directament l"entorno .. vés a saber si pel cap de comunicació de la mateixa ' central lletera '! PD: ui, quina ' enveja ' per la copa del rei de Mourinho! ui, quina enveja per aquesta lliga del Zidane .. va home, no fumem . . . i d' aquell orsai del ramos .. i de l'arbitratge contra el Bayern . . . però si no han guanyat una merda ( si vol l'autor passem de la lliga o munt de mesos de partits i ens hi dediquem tan sols a la Champions!)!

envia el comentari