El Mundial 2026 es disputarà als Estats Units, Mèxic i Canadà

La candidatura formada pel triumvirat s'imposa al Marroc i el Mundial es traslladarà al continent americà
Un estadi del Mundial de Rússia.
Un estadi del Mundial de Rússia. | EFE

El Mundial 2026 se celebrarà al continent centre i nord-americà. La candidatura dels Estats Units, Mèxic i Canadà s'ha imposat a la del Marroc en la votació realitzada al 68è Congrés de la FIFA, a Moscou, dos dies abans de l'inici del Mundial de Rússia.

La candidatura del triumvirat americà ha vençut clarament en la votació (134-65), inclosa com a tretzè punt de l'ordre del dia d'un congrés presidit per Gianni Infantino i en el qual no hi ha participat el president de la Reial Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, desplaçat a Krasnodar per apagar l'incendi provocat per la contractació de Julen Lopetegui com entrenador del Reial Madrid.


 

Després del Mundial de Rússia d'aquest any i del debut als països àrabs previst pel 2022, en la Copa del Món que se celebrarà a l'emirat del Golf Pèrsic, Qatar, el trofeu més prestigiós del futbol internacional es desplaçarà, de nou, al continent americà d'aquí a vuit anys. Cal recordar que Mèxic ja va allotjar els Mundials del 1970 i el 1986, mentre que els Estats Units ho feu per primera vegada el 1994. Per al Canadà, aquest Mundial del 2026 significarà el seu debut com anfitriona.
Comentaris

envia el comentari