Perilla la Copa del Rei de bàsquet per una possible vaga de jugadors

El sindicat de jugadors de bàsquet i l'ACB trenquen les negociacions per la renovació del conveni col·lectiu i la competició perilla
Adrien Moerman, en una acció davant l'Armani Milano.
Adrien Moerman, en una acció davant l'Armani Milano. | EFE

L'ACB i el sindicat de jugadors de bàsquet (ABP) han trencat les negociacions per a la renovació del conveni col·lectiu, després d'una reunió tensa -de cinc hores- a la seu del Consell Superior d'Esports (CSD) i amb la presència com a mediador del seu president, José Ramón Lete. Aquesta situació ha provocat la convocatòria d'una vaga de jugadors, que podria coincidir amb la propera Copa del Rei, que s'ha de disputar del 15 al 18 de febrer a Las Palmas de Gran Canària.

"No hi ha hagut cap acord. Els jugadors demanen que se'ls respecti, que no se'ls enganyi i que puguin mantenir la seva associació", ha manifestat Alfonso Reyes, president del sindicat, un cop acabada la reunió. "No s'han aconseguit aquests objectius i seguint les demandes dels nostres associats, exercim el nostre dret a vaga, que és constitucional. L'ACB no ens ha donat més opció", ha expressat.


 

La vaga es convocarà pel dia 14 de febrer, tot just un dia abans de l'inici de la competició més atractiva del bàsquet estatal. "Hem trencat les negociacions perquè, a pesar de l'esforç realitzat per atendre les condicions del sindicat, no ha estat possible posar-nos d'acord sobre el fons social", ha explicat Esther Queraltó, secretària general de l'ACB.
Comentaris

envia el comentari