Noves irregularitats a la Reial Federació Espanyola de Futbol

Juan Luis Larrea va aprofitar el seu càrrec de president de la junta gestora per pressionar els àrbitres i aconseguir els seus avals per presentar-se a la presidència, segons explica 'El Confidencial'
Juan Luis Larrea, president de la RFEF.
Juan Luis Larrea, president de la RFEF. | EFE

Juan Luis Larrea podria perdre la seva candidatura a la presidència de la Reial Federació Espanyola de Futbol. Segons explica El Confidencial, l'expresident de la junta gestora de la RFEF i exdirectiu d'Ángel María Villar va pressionar els àrbitres -aprofitant el seu càrrec- per tal d'aconseguir l'aval que el permetés presentarse a les eleccions de l'ens federatiu, contràriament a allò que indica la normativa. El document aportat pel diari digital no admet dubtes: Larrea va demanar els suports mentre presidia la junta gestora, un fet prohibit pel Reglament Electoral de la RFEF.


La data de la carta enviada per la candidatura de Juan Luis Larrea, tresorer de la Federació durant el mandat de Villar, es remunta al 22 de febrer, és a dir, setze dies abans de presentar la dimissió com a president de la junta gestora i confirmar oficialment la seva intenció de presentar-se a les eleccions del proper 9 d'abril davant el seu oponent, Luis Rubiales, expresident de l'Associació de Jugadors Espanyols (AFE).

 

A la carta enviada per correu electrònic, signada pel secretari del Comitè Tècnic d'Àrbitres (CTA), Raúl Massó, es detalla la urgència amb la qual els col·legiats han d'avalar la candidatura de Larrea, qui garanteix -d'altra banda- la continuïtat de Victoriano Sánchez Arminio com a president del CTA (ho és des del 1993). Prèviament l'e-mail, Massó va alertar els àrbitres mitjançant un missatge de Whatsapp: "Seguint instruccions del president del CTA, en el transcurs del dia us enviaré al vostre correu un imprès que heu de complimentar i enviar-me per avalar la presentació de la candidatura del sr. Larrea a la presidència de la RFEF."


El diari explica, a més, que durant els dies previs a la dimissió, el dirigent va formar un comitè de campanya per organitzar reunions amb personal de la mateixa Federació, amb presidents de federacions autonòmiques, amb LaLiga i amb la Lliga Nacional de Futbol Sala. En aquestes trobades, Larrea va arribar a amenaçar alguns dels presents: "Els entrenadors de la casa m'han de donar suport perquè jo sóc qui els paga."

 

D'altra banda, Javier Tebas, president de LaLiga i membre de la junta gestora de la RFEF, hauria utilitzat les reunions amb els clubs de la Primera i la Segona Divisió per cuinar el vot amb amenaces prèvies. "Javier els ha deixat clar que qui doni suport a Rubiales tindrà problemes", hauria dit Luis Gil (RFEF) en una de les trobades de la federació. Amb tot això, la candidatura de Juan Luis Larrea perilla. El presidenciable ha incomplert la normativa de la RFEF i, fins i tot, la Llei de l'Esport.

Comentaris
Baldiri
Marca España
JordiP
Què reparteixen, que tothom té un extraordinari interés en fer-se amb la poltrona? Mmmmm ... aquí hay tomate.
nenko
Qué deu tenir el poder?
remigio III
Marca borbònia.
marca ppsoe'ss
Cap novetat. La noticia seria si tot fos transparent i democratic.

envia el comentari