Marc Màrquez, campió del món de Moto GP

El pilot de Cervera suma el seu sisè títol del món, el quart en la categoria reina
Marc Mà rquez, campió del eón de Moto Gp
Marc Màrquez, campió del eón de Moto Gp | EFE

Marc Màrquez torna a ser el rei de la velocitat. El pilot de Cervera ha guanyat el seu sisè Mundial de Motos, el quart a la categoria reina, Moto GP, eixamplant la seva llegenda amb només 24 anys. Marc Màrquez és un escollit i ja ocupa un lloc a l'Olimp de la velocitat sobre les dues rodes. Avui, a Xest, s'ha exhibit entre ovacions i crits de suport dels fans del 93, que celebren un nou èxit d'un dels millors esportistes catalans de la història.

Sortia des de la pole i no ha decebut Màrquez, més intel·ligent que mai. El tro de Cervera ha sortit com un llampec, distanciant-se de Dovizioso, que només ha pogut ascendir fins a la quarta posició. El català s'ha deixat avançar per Zarco, que ha marcat el ritme a les primeres voltes. Acompanyat sempre per Pedrosa, Màrquez ha tingut una cursa plàcida vigilant a través del retrovisor les accions de 'Dovi'. El català s'ha limitat a no caure (que no és poc veient com ha anat la cursa) i assegurar-se el títol. Pedrosa ha guanyat a Xest, Zarco ha estat segon i Marc Màrquez tercer. 


Només necessitava quedar entre els 11 primers Marc Màrquez. Dovizioso, el seu rival enguany fins a l'última cursa, havia de guanyar i esperar un miracle. Empatats a sis victòries al campionat, Màrquez ha conduït amb tranquil·litat, calmat, conscient que acaronava el títol abans que s'apagués el semàfor. Aquest cop s'ha contingut Màrquez, intel·ligent, fred, calculador, impassible davant Dovizioso, conscient de la seva posició privilegiada, deixant que Zarco comandés la cursa. 

 

Ensurt monumental

 

Quan quedaven set voltes pel final Màrquez ha volgut avançar Zarco però ha perdut el control de la moto, sortint-se de la traçada i salvant, in extremis, la verticalitat de la moto. Ha caigut fins a la cinquena posició i aleshores s'ha embogit la cursa, fins al moment molt tranquil·la. Ha caigut Lorenzo i dues corbes després ha anat a terra Dovizioso, fent respirar Màrquez, que ha acabat tercer i que ha pogut celebrar el títol abans de finalitzar la cursa. Ha trigat fins a l'última cursa però Marc Màrquez torna a ser campió del món de Moto GP!


 

El poder del 93

 

S'havia debatut molt sobre la bandera que exhibiria Marc Màrquez un cop guanyés el Mundial. Ha mostrat la seva, la del 93, el seu any de naixement i número que identifica el seu club de fans. És l'habitual en Màrquez, tot i que alguns vulguin crear polèmiques artificials. Les motos van a la seva: quan Dovizioso ha caigut la reacció de l'equip Ducati ha estat inequívoca: celebrar el tros de temporada que havia fet l'italià. Màrquez ha celebrat el seu quart títol Mundial amb la seva gent i els seus símbols. Celebra-ho Marc, amb 24 anys ets sis vegades campió del món! 
Comentaris

envia el comentari