La columna vertebral de l’ascens, renovada

Portu, Pere Pons, Granell, Juanpe, i aquesta setmana Alcalà i Aday, han renovat el seu contracte, confirmant la continuïtat del grup que va portar l’equip a l’ascens
Aday posa somrient amb Quique Cà rcel el passat dijous en l'acte d'oficialització de la seva renovació
Aday posa somrient amb Quique Càrcel el passat dijous en l'acte d'oficialització de la seva renovació | Girona FC

Amb l’anunci de les renovacions d’Aday i Alcalá aquesta setmana, el Girona s’assegura la continuïtat de la columna vertebral de l’equip de l’ascens fins més enllà del 2020. Aday, Alcalá i Granell han ampliat el seu contracte en les darreres setmanes fins al 2021, mentre Juanpe signava per una més que els seus companys. Juntament amb la renovació de Portu i Pere Pons el passat estiu -fins al 2021 i el 2020 respectivament-, el Girona té lligada la continuïtat dels homes clau del sistema Machín.


L’adaptació de la columna vertebral de l’ascens a primera és una realitat. Cinc dels sis jugadors renovats aquesta temporada es troben entre els dotze amb més minuts disputats. En aquesta llista únicament s’hi troba a faltar Alcalá, allunyat dels terrenys de joc des de finals de setembre a causa d’unes molèsties a la cua de l’astràgal i una posterior lesió al turmell dret. Cal apuntar que fins a l’aparició de les molèsties, el central murcià havia disputat els cinc partits oficials, tots ells com a titular i sense ser substituït.

 

 

I el pròxim estiu, què?

 

El bon paper dels jugadors blanc-i-vermells a la primera divisió despertarà el pròxim estiu l’interès del mercat, tant de la lliga domèstica com de l’estranger. En previsió, Quique Càrcel, director esportiu del Girona, ha lligat contractualment el paquet de jugadors amb més minuts disputats. Els clubs que vulguin pescar al Girona estan advertits. Tocarà passar per caixa. Bono fins al 2018, Borja García fins al 2019, Stuani fins al 2020 i Bernardo fins al 2021 també es troben a llista dels més utilitzats, on s’hi troben dos casos a part, els de Mojica i Maffeo. El català, cedit per tercera temporada pel Manchester City, apunta a un possible retorn al club anglès el pròxim estiu. L’excel·lent nivell mostrat al carril dret del sistema Machín no se li escapa a ningú, i menys a Pep Guardiola.


 

 

El cas de Mojica, cedit novament pel Rayo Vallecano, depèn de l’interès de Càrcel en fitxar-lo al cloure la present campanya. “Ve amb una opció de compra, que no és obligatòria. Dependrà del seu rendiment”, anunciava el director esportiu al confirmar-se la prolongació de la cessió l’agost passat. En les darreres setmanes el colombià sembla haver avançat Aday en la lluita per la titularitat al carril esquerre. La motivació de Mojica per entrar als plans del seu seleccionador amb vista al Mundial de Rússia és, sens dubte, un gran al·licient pel veloç carriler.

 

 
Comentaris

envia el comentari