El jugador que va inspirar Óliver Atom renova als 51 anys

King Kazu, del Yokohama FC, posseeix el rècord com el jugador més veterà en anotar un gol en el futbol professional
King Kazu, del Yokohama FC, ha renovat per una temporada als seus 51 anys | YOKOHAMA FC

Si va néixer en la generació que va créixer veient alguna de les edicions de la popular sèrie d'animació japonesa Oliver i Benji -també denominada Captain Tsubasa- potser coneixerà King Kazu, un futbolista japonès que, als seus 51 anys, ha renovat per una temporada més amb el Yokohama FC. Si no el coneixen, potser els interessarà saber que aquest veterà futbolista, de nom real Kazuyoshi Miura, és el personatge en qui Yōichi Takahashi, creador d'aquesta sèrie, va inspirar-se a l'hora de crear al seu protagonista, Óliver Atom

 

Miura, que posseeix el Rècord Guinness com el jugador de major edat en anotar un gol en el futbol professional, ha renovat el seu contracte per un any com acostuma a fer-ho en les últimes temporades: cada 11 de gener a les 11.11 hores. L'11 és el seu dorsal, i juga de davanter. Va ser internacional japonès, i com alguns protagonistes de la sèrie d'animació, va formar-se en el futbol brasiler (va jugar al Clube Atlético Juventus de Sao Paulo, al Santos i  al Coritiba. Els seus èxits més importants van arribar a la dècada dels 90 al Verdy Kawasaki.


 

El 1994 va convertir-se en el primer japonès en jugar a la lliga italiana, al Gènova. Escollit millor futbolista asiàtic del 1993, ha guanyat una Copa d'Àsia (1992) i va ajudar a la primera classificació mundialista del seu país, el 1998. És el segon jugador amb més gols amb la selecció japonesa, només superat per Kunishige Kamamoto. Amb aquest nou vincle, Miura espera poder ampliar el rècord de golejador a una edat més avançada. El 2017 va prendre el rècord a Stanley Matthews. Jugarà, com a mínim, fins els 52 anys en el seu equip, que pertany a la segona divisió japonesa. 


 

 
Comentaris

envia el comentari