Escàndol al futbol belga: macroperació contra partits arreglats i blanqueig de diners

La Fiscalia Federal de Bèlgica ha informat que la policia està investigant presumptes partits arreglats, frau i blanqueig de diners per part de pràcticament tots els equips de la Primera Divisió de futbol belga
Els jugadors del Bruges, després del partit de Champions contra l'Atlètic de Madrid.
Els jugadors del Bruges, després del partit de Champions contra l'Atlètic de Madrid. | EFE

Commoció al futbol belga. La Fiscalia Federal de Bèlgica ha informat aquest dimecres que la policia està investigant presumptes partits arreglats, frau i blanqueig de diners per part de pràcticament tots els equips (10/16) de la Primera Divisió de futbol del país, entre els quals hi ha conjunts com el Bruges, l’Anderlecht, l’Standardde Lieja o el Genk. En una operació coordinada per la justícia europea que afecta altres sis països (França, Luxemburg, Xipre, Montenegro, Sèrbia i Macedònia), el cos policial ha efectuat un total de 44 registres a diferents seus dels clubs belgues i tretze a entitats dels altres països esmentats.


 

La fiscalia ha explicat en un comunicat que l’operació va començar el 2017 per un informe de la Unitat de Fraus Esportius en què s’alertaven “possibles transaccions sospitoses” en la màxima categoria del futbol belga. Les transaccions haurien estat realitzades per agents de futbolistes, que haurien ocultat comissions en el traspàs de jugadors, en el salari de jugadors i entrenadors i en altres pagaments. La fiscalia també denuncia una suposada “influència" en els partits de la temporada 2017/18.

 

"La investigació judicial es refereix a activitats en el context d'una organització criminal, blanqueig de diners i corrupció privada", ha afegit l’organisme en el text publicat. “En el marc d'aquesta operació la policia ha requisat una sèrie de documents i ha efectuat registres a la residència de responsables de clubs, agents, àrbitres, un advocat, una oficina de comptabilitat, un entrenador, periodistes i "eventuals còmplices", sentencia el comunicat.

Comentaris
Cada vez, todo está más clarito,son tan miserables, cómo el fugitivo golpista que " acogen"..
Es Bélgica, no hace falta decir nada más; bueno sí, sólo una pequeña puntualización, este proceso es tan escandaloso y podrido cómo el encabezamiento de la noticia.

envia el comentari