Declaració d'intencions

“Prefereixo guanyar per 3-2 que per 1-0”, reconeixia Rubi en la seva presentació com a nou entrenador de l’Espanyol
Rubi, en la seva presentació com a nou tècnic blanc-i-blau
Rubi, en la seva presentació com a nou tècnic blanc-i-blau | EFE

“Rubi pensa més en atacar que defensar. Amb el Vilassar de Mar, a Tercera Divisió, ja jugava amb un esquema 3-2-3-2”, revela Manel Moya, amic i antecessor a la banqueta maresmenca del nou tècnic blanc-i-blau, que en la seva presentació a Cornellà-El Prat desprenia il·lusió i seguretat. Joan Francesc Ferrer Sicilia, Rubi, té les idees molt clares: “La meva aposta serà valenta. Així és com intentaré que jugui l’Espanyol. Hi ha molts altres aspectes que hem de controlar però la idea serà sempre d’equip valent”. Els que el coneixen saben que el vilassarenc és un home de paraula i que no s’arronsarà. “Passi el que passi, morirà amb la seva idea. Cal que el club ho tingui ben present”, ho remata Moya.


Entrenaments cognitius

 

El flamant entrenador blanc-i-blau ha ocupat gairebé tots els càrrecs d’un staff tècnic; ha fet d’analista i d’assistent, i ha treballat molt en l’anàlisi dels rivals i les accions d’estratègia, dos dels seus forts. Potser per això els seus entrenaments són tan especials. “Fa servir moltes consignes i conceptes difícils d’assimilar que requereixen moltes hores de feina per part dels jugadors”, admet Moisés Hurtado, que va coincidir mitja temporada amb el maresmenc al Girona. “Vaig arribar al mercat d’hivern i anava una mica perdut a les seves sessions. La resta de companys tenien molt interioritzat els moviments que havien de fer però a mi em va costar força agafar-ho”, afegeix l’ex futbolista de Badia del Vallès.


 

Els que han treballat amb ell destaquen que Rubi és metòdic -gairebé obsessiu-, que passa moltes hores analitzant els rivals i que sovint sol complementar els seus entrenaments amb sessions de vídeo. “Cuida tots els detalls”, remarca Hurtado. Precisament aquesta fou una de les raons que va convèncer Óscar Perarnau per contractar Rubi, segons va explicar el mateix director general esportiu de l’Espanyol en la presentació del preparador de Vilassar.

“Ha evolucionat cap a l’equilibri”

 

“Prefereixo guanyar per 3-2 que per 1-0” va proclamar Rubi, conscient que, més enllà de la seva filosofia de futbol, el més important són els resultats. Els equips del maresmenc solen patir molt a darrere i ell té molt clar que perquè la seva proposta funcioni a l’Espanyol ha de ser compensada. “Amb els anys ha evolucionat cap a l’equilibri. Abans jugava amb la defensa més avançada i assumia encara més riscos”, exposa Hurtado. “A l’Hospitalet també va començar amb un 3-2-3-2 i, com que rebia molts gols, va passar a un 4-2-3-1. No renuncia a res però ha perfeccionat el seu model, l’ha equilibrat”, complementa Moya.


 

El vilassarenc és un treballador nat i ofereix una proposta de futbol d’allò més seductora; per això ha estat l’escollit de Perarnau per a dirigir el segon projecte de l’era Chen. “Penso que funcionarà. L’Espanyol té jugadors per associar-se i necessita un tècnic així, amb el qual Darder sigui important”, acaba Hurtado, satisfet amb l’aposta que ha fet l’entitat blanc-i-blava per la valentia i el futbol de posició de Rubi. Les paraules del flamant entrenador perico són tot una declaració d’intencions: “Necessitem que la gent gaudeixi del que veu al camp”.
Comentaris

envia el comentari