La RFEDA vol prohibir 'Els Segadors' i la senyera al Circuit de Catalunya

El màxim organisme de l'automobilisme espanyol es queixa que, durant el Gran Premi de Montmeló, sonés l'himne nacional de Catalunya i es col·loqués una senyera al costat de la bandera espanyola
Un Ferrari circula pel Circuit de Montmeló.
Un Ferrari circula pel Circuit de Montmeló. | EFE

La Reial Federació Espanyola d'Automobilisme (RFEDA) vol fer desaparèixer 'Els Segadors' i la senyera catalana del Gran Premi de Catalunya de Fórmula 1. Així ho ha expressat en una carta oberta, en la qual critica la reproducció de l'himne nacional de Catalunya i la col·locació, al costat de la bandera espanyola, de la senyera, minuts abans de la prova celebrada aquest diumenge al Circuit de Montmeló.

En unes manifestacions insòlites -en les darreres dècades ha estat habitual-, la RFEDA expressa que, "tanto la mera presencia en la pista de la Bandera Catalana, como la interpretación del Himno de Cataluña, están fuera de lugar en esa Ceremonia" i desitja que "este tipo de situaciones no vuelvan a suceder en un evento de nuestro deporte".


 

Segons el president de la RFEDA, Manuel Aviñó, la reproducció d'Els Segadors i l'exhibició de la senyera s'ha d'entendre com una clara "utilización de la capacidad de comunicación pública del deporte, para el lanzamiento de mensajes políticos, en unos momentos especialmente delicados y dolorosos para Cataluña y para España". El màxim dirigent de la federació manifesta que l'ens no va ser consultat i que, en cas d'haver-ho estat, hagués rebutjat la proposta: "Se habría opuesto a su autorización, -siempre con el máximo y absoluto respeto a los símbolos de Cataluña-."

 

Llegeix AQUÍ la carta de la RFEDA.

Comentaris
Cartanya
Dons entre això i pagar 5 milions d`euros per mantenir-ne la espanyolitat dons fora que vagin allà on su paguin ells.
aneu a correr al jarama. no fotareu ni una carrera
mori espana mori el
Andreuenc_Dani
Que no soni el seu himne ni possin la seva bandera aquests de la RFEDA, i que dexin de donar-nos lliçons.
Si no deixan tocar els Segadors al circuit català, pitos i xiulets a l.hime caspanyol
JAC
Dimissió d'aquest poca-vergonya!
Ramon
ERC li ha donat la raó a Jordi Pujol. I me n'alegro. Li ha donat la raó a Artur Mas. I me n'alegro. I fins i tot li ha donat bastant la raó a Duran i Lleida. I això ja em reca perquè Duran no té perdó, com ERC.
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU
MOLT FACIL Resposta SI NO VOLEM LA SENYERA NI ELS SEGADORS NO VOLEM A CATALUNYA Per lo tan se te que treura el nom de catalunya i el deBARCELONA Que torni aser a secas LA FORMULA-1 DEL CIRCUITO DE MONTMELO El Govern Català no APORTI DINERS PUBLICS AL CIRCUITO Tampoc EL Ajuntament de Barcelona aporti diners publics JA SU FARAN Pero el GOVERN CATALÀ SE BAIXARA ELS PANTALONS CON A COVARDS Dejara no toquin el HIMNE DE CATALUNYA ELS SEGADORS TREGUIN LA SENYERA i asobra els pagara con
Doncs no vingueu a atalunya
La senyera i els segadors són oficials a Catalunya. Si no els agrada, que s'hi posin fulles
Loiro
Ostres el valencià Manuel Avinyó Roger quina tírria que te als simbols de Catalunya. I poca feina, també.
Doncs prou subvencions públiques
Con ens estimen aquest plurinacionalfederalistes.
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU
UNA Bona Resposta seria quels CATALANS I CATALANES No anesin al CIRCUIT DE MONTMELÓ A MIRAR LA FORMULA-1 La mirin desde la Televició FER Quel PUTA CIRCUITO Tingui perdues i tanqui marxin BOICOT AL CIRCUIT DE MONTMELÓ Si no PENJA LA SENYERA I NO TOCA ELS SEGADORS. EL Director de TV-3 Diu que TV-3 LI FALTAN DINERS Facil cal ELIMINAR TREURA LA FORMULA-1 DE TV-3 Costa mases diners i no val la pena ja altres coses molt millors i no son tan cares clar i català ..
Ovidj
Doncs molt fácil... Ni l'Ajuntament ni la Generalitat no hi posen ni un euro mes. Que s'ho facin solets; i s'em enfot que ara em diguin "tots els milions" i "tot el prestigi" que comporta. Que es facin "el Gran Premio de España" al "Circuito del Jarama" i aquí, si podem, ja ens fariem quan pugui esser, el Gran Premi de Catalunya, i si no pot esser doncs hi fem carreres de sacs... i mai mes ben dit, "a prendre pel sac"...
caesar
catalanofobia, ...ghettos...y exterminio social y cultural
No no no
Ni hablar!
Aveura
LA vritat, dons, i u dig fins el afecta, els sagadós es hurripla tu
miquel
Doncs no es fa més fórmula I i fora problemes. Que el facin al Jarama!!!!!!. A més, això porta molta despesa que es podria utilitzar per a altres necessitats.
Xani
Doncs fora de Catalunya aquest circuit. Menys despeses i millor per tots.
Andreuza
N'hi ha que la constitució (la seva) i l'estatut s'ho llegeixen com els hi don la gana. Vergonya finançar aquestes coses!
Prou d'insults!
Costa una mica d'entendre que es vulgui celebrar el Gran Premi de Catalunya sense cap símbol que recordi que es celebra a Catalunya. Segur que això també passaria si ho celebressin en qualsevol comunitat espanyola, o només passa perquè el circuit és a Catalunya? Està clar que no passaria! Espero que el nou Govern de la Generalitat no permeti aquest nou intent de menyspreu als nostres símbols.

envia el comentari