San José sobre l'1-O: "Van sortir amb un vot i es van endur una resposta desproporcionada"

El migcampista del conjunt basc critica l'actitud de la policia i confessa situacions viscudes a Madrid amb el rerefons d'ETA
Mikel San José, en roda de premsa.
Mikel San José, en roda de premsa. | EFE

Mikel San José no es mossega la llengua. Ni tant sols amb temes polítics. Un dels capitans de l'Athletic Club de Bilbao i futbolista imprescindible, des de fa moltes temporades, en l'onze del conjunt basc, s'ha pronunciat a la revista Panenka sobre els fets ocorreguts l'1 d'octubre a Catalunya. El navarrès no en té dubtes: "Vaig sentir tristesa. Potser no era la manera de fer-ho, potser no era legal o anticonstitucional, no ho sé. No m'hi he de posar en aquestes coses. Però sí que crec que la majoria de la societat catalana té intenció de votar, vol poder decidir i l'1-O va sortir a fer-ho amb un simple vot a la mà. I la resposta que es van endur va ser desafortunada i desproporcionada."


L'internacional amb Espanya també ha volgut reflexionar al voltant de les compatibilitats que té el fet de ser independentista i de jugar amb la selecció espanyola. San José no hi veu inconvenients. "Es pot ser independentista i jugar amb la selecció espanyola. Una cosa no treu l'altra. És un orgull que es fixin amb tu, que creguin que pots aportar. El futbolista, el que vol és jugar grans tornejos", manifesta.

 

A més, el migcampista de Pamplona també recorda fets i preguntes desagradables viscudes en primera persona, quan era només un nen. Situacions que ara les vincula amb les mentides de la premsa sobre Catalunya: "Els que hem crescut, no només a Navarra sinó també en aquest entorn, hem viscut una realitat bastant dura. I fora del nostre territori s'ha vist d'una forma més exagerada. Que jo amb 16 anys vagi a la selecció i un noi de la meva edat, de Madrid, em pregunti si a l'escola ens ensenyen a fer bombes...i després hem de llegir a les notícies que a Catalunya adoctrinen els nens als col·legis".

Comentaris
soci 2XXX
Llàstima, tot s'entén perfectament menys això de la selecció. Aquí es on rau la cosa que siguis un bon jugadors i puguis aportar a la selecció, el te joc per que Espanya guanyi un mundial o un europeu, o una classificació, que després els teus contraris que en tens (tenim), t`ho pasin per la cara com el Sergio Ramos, es una cosa que no entendre mai. Ara si amb les "primes" compensa aquesta poca sensibilitat independentista llavors si. Visca L`Oleguer Presas.
Es tontu
Aquet tipu em sembla una miqueta tont

envia el comentari