[VÍDEO] LaLiga denuncia insults a Piqué i Messi durant el partit al Bernabéu

LaLiga ha enviat l'escrit al Comitè de Competició i al Comitè Antiviolència per a la seva revisió i possibles sancions
El Bernabéu ha reivindicat l'unitat d'Espanya en el partit del Madrid contra l'Espanyol
El Bernabéu ha reivindicat l'unitat d'Espanya en el partit del Madrid contra l'Espanyol | EFE

Com ja va explicar El Món durant el Reial Madrid-Barça del 30 de desembre passat, milers d'afeccionats presents al Santiago Bernabéu van dedicar greus insults als futbolistes del Barça Gerard Piqué i Lionel Messi mentre es disputava el darrer partit abans de les vacances de Nadal. No ha estat fins aquesta setmana, però, que LaLiga ha decidit denunciar els improperis proferits dins el coliseu blanc, enviant un escrit al Comitè de Competició i al Comitè Antiviolència perquè valori si el Reial Madrid mereix una sanció disciplinària o econòmica.


En el document, LaLiga denuncia el crit de "Messi Messi subnormal" que, segons la competició estatal es va produir en el minut 64 i "durant 10 segons", coincidint amb el segon gol blaugrana marcat pel jugador argentí i que va ser cantat per "uns 1.000 afeccionats locals, distribuïts en diferents zones del Fondo Norte". Minuts més tard, en el 83, la graderia del Bernabéu es va dirigir a Piqué entonant, "de forma coral i coordinada i durant aproximadament 10 segons", el cant ja denunciat per aquest diari durant el clàssic i demostrat amb la difusió d'un vídeo original enregistrat des de la mateixa tribuna de l'estadi blanc: "Piqué, cabrón, España es tu nación."


 

 

 

 

Segons LaLiga, aquests cants apareixen recollits com "comportaments prohibits i, per tant, sancionables, tant en el Codi de Disciplina Esportiva de la RFEF, com en la legislació contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l'esport".
Comentaris
Ramon
Que ens insultin els espanyols no és una ofensa ans motiu d'orgull. El deshonor és quan t'afalaguen.
Ramon
Ens diuen cabrons i a Catalunya li diuen puta però nosaltres, en resposta, cantem: "Boti, boti, boti, madridista qui no boti!". Només amb això ja tot el món entendria per què no tenim cap possibilitat d'alliberament nacional. Perquè som uns merdes.
República Catalana
Res a dir. No hi han d'anar a fer res a Madrid els esportistes catalans (Com a mínim, mentre no sigui en el marc d'una competició internacional)

envia el comentari