La solidaritat, també a l'ADN Barça

El club celebra la setena Diada del Soci Solidari, amb gairebé 400.000 entrades gratuïtes repartides entre diversos col·lectius amb necessitats
Recollida d'aliments al Camp Nou a la Diada del Soci Solidari
Recollida d'aliments al Camp Nou a la Diada del Soci Solidari | Confederació Mundial de Penyes del FC Barcelona

Els projectes del Barça ultrapassen la catifa verda i impecable del Camp Nou. Els contractes dels futbolistes del primer equip, la renovació de Lionel Messi, els partits oficials i les victòries a les competicions estatals i europees acaparen les portades dels diaris esportius i les informacions dedicades a l'actualitat barcelonista, però el club treballa en desenes d'objectius que res tenen a veure amb la pilota i que formen part de l'activitat ordinària d'altres àrees menys mediàtiques. Un d'ells és la Diada del Soci Solidari, una iniciativa nascuda l'any 2011 i que acumula set temporades consecutives reunint a l'estadi milers d'espectadors poc habituals.

Aquest dimecres, davant el Reial Múrcia, el Barça ha superat la xifra de 400.000 afeccionats que s'han beneficiat, durant els darrers set anys, de la possibilitat d'assistir al Camp Nou en un partit oficial. Un fet ja habitual sense precedents. En aquesta ocasió, a més, s'ha superat el rècord d'assistència en aquests tipus de partit amb la presència de 68.000 espectadors.

 

La idea, nascuda el desembre del 2011, va sortir del cap del vicepresident primer del club i màxim responsable de l'àrea social, Jordi Cardoner. El 22 de desembre d'aquell any, el Barça havia de disputar la tornada dels trenta-dosens de final de la Copa del Rei davant L'Hospitalet i, amb el resultat de l'anada (0-1 pels blaugrana), tot feia sospitar que el fred i l'horari -les 22 hores- convertirien l'estadi blaugrana en un cementiri. "Donem-li sentit a un partit que no en té", va proposar el vicepresident.


D'aquella bogeria d'horari, en ple hivern i en un partit sense transcendència, en va sorgir la primera Diada del Soci Solidari. Els socis abonats que ho vulguessin podien alliberar la localitat i cedir-la -de manera gratuïta- a una persona amb necessitats econòmiques, físiques o psíquiques amb ganes de trepitjar el Camp Nou i veure jugar el Barça, un tràmit que actualment s'ha agilitzat amb la cessió automàtica de l'abonament. "D'aquesta manera, el club" -manté una font interna-, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, l'Obra Social LaCaixa i les entitats del tercer sector, "fomenta tres afers: l'acció social, el caliu a l'estadi i el barcelonisme".


 

El Gran Recapte d'Aliments, afegit imprescindible

 

En aquesta jornada del soci solidari hi té un paper fonamental la Confederació de Penyes del FC Barcelona. Aquesta institució és l'encarregada de repartir part de les entrades alliberades (unes 15.000) entre diferents institucions solidàries. La Confederació rep els passis i els entrega a canvi de la participació dels beneficiats al Gran Recapte Solidari. L'any passat es van obtenir tres tones de menjar per als més necessitats i l'organització dóna per fet que aquest any se superarà la xifra.

 

La Confederació de Penyes, de la mà del Futbol Club Barcelona, ha fet entrega d'un xec de 5.000 € en favor del banc d'aliments. L'acte s'ha celebrat a l'esplanada de tribuna minuts abans del començament del partit, on Jordi Cardoner (vicepresident primer del Barça) i Pau Vilanova (directiu responsable del món penyístic) s'han fet una fotografia de família amb els diferents presidents de federacions territorials i amb nens que han participat d'aquest gran recapte.

Comentaris

envia el comentari