Puyal deixa de retransmetre els partits del Barça després de 50 anys

"No em jubilo. Vull reorientar la meva activitat professional", explica
El periodista Joaquim Maria Puyal
El periodista Joaquim Maria Puyal | ACN

El periodista Joaquim Maria Puyal ha decidit deixar de retransmetre partits del Barça després de 50 anys -40 en català- en antena en què ha explicat més de 3.000 partits i esdeveniments esportius com Mundials de futbol, EuroBasket, Campionats del Món de boxa, Fórmula 1 i tennis, entre d'altres. "No em jubilo. Vull reorientar la meva activitat professional", ha explicat ell mateix al seu portal d'informació Weloba. Puyal va començar a Ràdio Barcelona el 1968, on va iniciar el programa 'Futbol en català' la temporada 1976-1977. El 1985 va fitxar per Catalunya Ràdio, emissora que ha emès durant 33 anys 'La transmissió d'en Puyal', la TdP.  Puyal explica que el secret d'haver-se mantingut 50 anys en antena són els oients: "La clau sempre està en l’audiència. L’oient ha de passar davant de tot".

Comentaris
Xavier
Als més joves se'ls hauria d'explicar que fa 50 anys els catalans estavem tan acomplexats que n'eren molts els que pensàven que el català no era una llengua per fer transmissions esportives, per cantar cançons que no fossin estrictament folklòriques o per donar classes d'enginyeria. Esdeveniments com la primera retransmissió del Puyal, la cançó "Al Vent" del Raimon o que el Lluís Llach omplís el Camp Nou són fets històrics.
M.S.
Hi ha llibertat d'expressió? Doncs si és així diré que jo no el trobaré a faltar. No suporto la seva manera de cantar els gols, "machacona", repetitiva, absolutament insuportable. De debò hi ha algú a qui li agradés aquells interminables "golgolgolgolgolgolgol!!!" o els "goldemessigoldemessigoldemessigoldemessi!!!!" o els "uruguajocaçadoruruguajocaçador!!!!", etcètera?
copal bot
Costarà molt acostumar-me a escoltar a altres veus. Son molt anys amb Joaquim Maria Puyal i el FCB, a una manera de transmissions i a un vocabulari futbolístic, com escomesa o copal bot. Gràcies Puyal!!!
Marta Boschgra
Gracies Puyal

envia el comentari