La Comissió Europea evita pronunciar-se sobre la "prohibició" del groc a la final de la Copa del Rei

Brussel·les respon a una pregunta parlamentària que la confiscació de samarretes grogues no es "refereix" a l'aplicació del dret de la UE
La graderia del Wanda Metropolitano durant la final de Copa.
La graderia del Wanda Metropolitano durant la final de Copa. | EFE

La Comissió Europea no té competències per valorar la prohibició del groc perquè considera que escapa del dret comunitari. Així ho argumenta la comissària europea de Justícia, Vera Jourová, en resposta escrita a una pregunta parlamentària sobre la confiscació de samarretes grogues a la final de la Copa del Rei. En la pregunta dirigida a la Comissió el 24 d'abril passat, els eurodiputats Jordi Solé i Josep Maria-Terricabras (ERC), Ramon Tremosa (PDCat) i Ernest Urtasun (ICV) van demanar si la "prohibició" d'elements de color groc podia considerar-se una violació del dret a la llibertat d'expressió, "consagrat com un dret fonamental" tant en la Carta de Drets Fonamentals com en el Tractat de Lisboa. Jourová, però, es limita a respondre que a la Comissió Europea li manca "competència general" en relació amb els drets fonamentals i justifica que la Carta de Drets Fonamentals està dirigida als estats membres "únicament quan apliquin el dret de la UE". En aquest sentit, conclou que les qüestions plantejades pels europarlamentaris "no es refereixen, per tant, a l'aplicació del dret de la UE".


En la pregunta registrada a l’abril, els eurodiputats van denunciar la confiscació de roba de color groc que van fer agents de la policia espanyola i membres de la seguretat privada de l'Estadi Wanda Metropolitano a seguidors del Barça durant la final de la Copa del Rei de futbol. Fonts policials van justificar l’acció dient que el color "podia alterar l'ordre públic i augmentava el risc de violència a l'estadi". Per això els eurodiputats van preguntar, per iniciativa d’Esquerra, si la Comissió considerava que la confiscació d'aquests elements suposava una "violació" dels drets fonamentals i si el fet de vestir d'un determinar color podia “constituir un delicte” o s'emmarcava dins del dret a la llibertat d'expressió".  
 

Comentaris
Vilatá
Mes clar ho volem? Afecta económicament el groc a Europa i la seva comissio? NO, dons ja está tot clar. II*II i EFTA
Son
uns covards de merda i no serveixen per res. Adeu Europa!!!!
Andreuenc_Dani
Curiós aixó de la UE. No tene competencies ni opinió sobre res, menys quan es tracta de demanar retalladas socials, econòmiques i laborals, aleshores si piulen. Quin fastic.
Com a espanya
A UE manen els corruptes i les mafies econòmiques tot sustentat per unes majories de lumpen subespecie que els votan.

envia el comentari