Acord de ciutat per desencallar l'Espai Barça

El club, el Govern d'Ada Colau i els grups municipals -amb l'excepció de la CUP- aproven la Modificació de Pla General Metropolità i faciliten el desbloqueig del projecte
Vista aèria del Nou Camp Nou.
Vista aèria del Nou Camp Nou. | FCB

El Barça i l'Ajuntament de Barcelona han arribat a un acord per a l'aprovació final de la Modificació del Pla General Metropolità proposat pel club i que ha de desencallar, mesos després del previst, la construcció del nou Espai Barça, un projecte que ha de veure la llum l'estiu del 2019 amb el l'inici d'unes obres que han de finalitzar amb l'edificació del Nou Camp Nou, el nou Palau Blaugrana i la construcció d'una zona oberta a la ciutat, amb l'eliminació de les barreres del recinte per tal d'integrar els terrenys a l'entorn de Les Corts.


Tant el Barça -de veu del seu president Josep Maria Bartomeu-, com el Govern municipal dirigit per Ada Colau han expressat la satisfacció d'haver assolit "un grandíssim acord de ciutat, un projecte històric" que ha unit la gran majoria de grups municipals, amb l'única excepció de la CUP. "El Camp Nou passarà de ser un espai tancat, opac i sense resoldre a ser un espai obert, amable, on passejar, fer vida i fer activitats de ciutat", ha manifestat Colau, molt satisfeta amb la proposta. "Aquest document marca un abans i un després en la relació entre el Barça i la ciutat", ha admès l'alcaldessa.


 

"És un projecte que va molt més enllà del terreny de joc, que marcarà el futur del nostre club i que és cabdal pel barri de Les Corts i per la ciutat de Barcelona", ha volgut expressar Bartomeu en la roda de premsa de presentació de l'acord. A més, el president del club ha assegurat que el nou Miniestadi de Sant Joan Despí, "l'estadi Johan Cruyff, estarà acabat a finals del primer trimestre del 2019", mesos abans de l'inici de les obres del Camp Nou, que "començaran el juliol del 2019".

El club blaugrana es farà càrrec de totes les despeses de transformació de l'entorn, una xifra que arribarà fins els 125,2 milions d'euros, 36 milions més dels previstos en els 600 milions d'euros totals pressupostats pel Barça en la presentació del projecte, aprovat i votat pels socis l'any 2014. A més, l'entitat barcelonista aportarà 173.491 euros anuals a l'Ajuntament per tal de contribuir al finançament del transport públic de la zona.


 

Ara, la Modificació del Pla General Metropolità haurà de seguir la tramitació formal. "Tenim molta feina per endavant i la volem seguir fent com fins ara", ha assegurat l'alcaldessa. Passarà per la Comissió d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat el proper dimecres i, posteriorment, pel ple de l'Ajuntament de Barcelona del proper 27 d'abril per tal de rebre l'últim vist-i-plau municipal. Un cop aprovat pel municipi, aquest projecte haurà de ser aprovat per la Subcomissió d'Urbanisme.
Comentaris
soci 2XXX
Mes que obres el que ara necessitem, es acabar la temporada amb els dos tituls i per any que ve disposar d`un altre entrenador que arrisqui mes que el d`ara, mol be en tot pero en el tram final no esta a la alçada del que el Barça te que tindre. Es el entrenador que ha tingut el millor fons d`armari des de fa mols anys a la plantilla i el que menys la fet servir.
Corrupcio totsl com el tram del 3%. Colau la millet drl barça. Ni el nuñez era tant quinqui com la parejita colau de bartomeus

envia el comentari