Wuhan afluixa el cinturó del confinament dos mesos després de la reclusió

La ciutat xinesa de Wuhan, epicentre de les infeccions per coronavirus al país asiàtic, desperta a poc a poc del malson que altres parts del món pateixen. Aquest cap de setmana, segons ‘The Guardian’, la ciutat ha començat a aixecar curosament les mesures de confinament imposades per les autoritats el 23 de gener a causa del virus, aquest dilluns fa dos mesos.

Segons les primeres informacions, alguns ciutadans han pogut trepitjar ja el carrer per anar a comprar productes d’alimentació després de diverses setmanes d’estar confinats. Durant el cap de setmana ha arribat a la ciutat el primer tren després de setmanes d’afectacions en el transport públic. El primer tren ha transporat unes 1.000 persones de la província per a treballar.

Les autoritats locals han indicat que les persones poden tornar a la feina sempre que no tinguin febre, que puguin a aportar el codi verd de salut (demostrant que estan lliures del virus), a més a més d’un certificat de l’empresa. D’aquest manera Wuhan retorna gradualment a recuperar l’activitat.

80% de comunicats lliures del virus

Segons el China Global Television Network (CGTN), un 80% de les comunitats de la ciutat es consideren ja lliures del virus i és per això que les autoritats han començat a relaxar el confinament. Algunes botigues han començat a obrir, però molts residents de la ciutat encara van amb cautela i es mantenen expectants. Un reporter d’aquest canal explica que ja es veu personal dins de locals de restauració i cita McDonalds i Starbucks, on hi han vist treballadors netejant les instal·lacions.

L’agència de notícies xinesa Xinhua ha informat que Wuhan no ha registrat aquest diumenge nous casos confirmats de COVID-19, cinquè dia consecutiu lliure de contagis a la ciutat més afectada pel virus.

La resta de la província central de Hubei tampoc ha registrat cap nou cas confirmat ni sospitós aquest diumenge, d’acord amb la comissió de salut local. Hubei ha reportat nou morts a causa de la malaltia, totes elles a la capital, Wuhan, de manera que ascendeix a 3.153 el número total de morts a la província.

Diumenge van rebre l’alta mèdica a Hubei 447 pacients. Dels 4.593 casos que encara reben tractament en hospitals, 1.343 es troben en estat greu i 371 en situació crítica. Fins al moment, la província ha confirmat un total de 67.800 casos de COVID-19, inclosos 50.005 a Wuhan.

Nou comentari