Una violació dins del Palau de l’Elisi commou França

La justícia francesa està investigant un presumpte delicte de violació que està posant el president Emmanuel Macron contra les cordes. La investigació s’ha obert després que una jove militar denunciés que havia estat víctima d’abusos a les instal·lacions del palau de l’Elisi, la que és la principal seu de la presidència francesa, segons informa l’agència Europa Press citant informacions de diferents mitjans del país gal. La polèmica creix pel fet que la presidència hauria intentat mantenir en la màxima discreció els fets ocorreguts al palau, on hi treballen unes 800 persones.

El mitjà que ha destapat el cas ha estat Libération. Segons aquest diari la investigació per part de la fiscalia va començat el passat 12 de juliol. Els fets van ser denunciats per la víctima en una comissaria i haurien tingut lloc el dia 1 d’aquell mateix mes de juliol, en el marc d’una festa després d’una llarga temporada de restriccions contra la Covid-19. La demandant ha al·legat davant les autoritats policials que va patir abusos sexuals.

La dona acusa un home, també militar, que ja ha estat assenyalat pel jutge d’instrucció com a testimoni assistit en la causa, un nivell inferior al de la imputació, segons informa Franceinfo. L’home i la dona treballen junts com a part del personal especial assignat a l’Elisi i es coneixien, tot i que amb prou feines han transcendit detalls del que va passar.

La presidència francesa ha evitat pronunciar-se afirmant que “mai” comenta casos judicialitzats. No obstant això, les fonts que ha consultat el diari Libération sí han volgut deixar clar que tan bon punt van conèixer els fets van prendre mesures immediates per ajudar la víctima i allunyar el presumpte agressor. El Ministeri de Defensa també ha obert la seva pròpia investigació i ha deslligat l’acusat de l’Elisi. L’home s’enfronta a una possible acció penal i també a mesures disciplinàries dins de les Forces Armades.

Comentaris

    Tonet Novembre 14, 2021 | 10:51
    El Pernod,es una beguda d'alta graduacio'

Nou comentari